Primaria din Copenhaga a început marea curatenie. Razii si retineri la taberele de tigani în parcurile capitalei daneze. Cîteva mii de cersetori români au împînzit Danemarca. Corturile si sacii de dormit sînt eliminati iar cersetorii alungati

0
266

Siden det fra 1. april blev forbudt at etablere eller opholde sig i lejre, som skaber utryghed i nærområdet, har det danske politi lavet adskillige aktioner mod romalejre. Samtidig vil justitsminister Søren Pape Poulsen (K) undersøge muligheden for at kunne udvise romaer, der befinder sig i Danmark.

Alligevel skønner man i Københavns Kommune, at der over sommeren vil komme flere romaer til byen, end hvad man har hidtil har set.

»Vi kan ikke sige noget præcis om, hvor mange romaer der befinder sig i København, da vi ikke registrerer folk på etnicitet. Men vi anslår, at der på en sommerdag alene i København vil være omkring 300, der sover på gaden, i parker og lignende,« siger Peter Ellerman, afdelingsleder, Hjemløseenheden, Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Taler man mere generelt om romaer og østeuropæere, der arbejder, søger arbejde, er »streetworkers« eller flaskesamlere eller har andre hensigter, så anslår Københavns Kommune, at der befinder sig mindst 1000 romaer i kommunen.

www.bt.dk/danmark/kobenhavns-kommune-flere-romaer-kommer-til-landet-over-sommeren

Lasă un răspuns