Puscariile din Danemarca sînt pline pîna la refuz. Cu români. Parlamentul danez ia în considerare noi legi si masuri pentru stoparea invaziei infractorilor din Romania

0
651
Ministrul justitiei  din Danemarca „Pentru români puscariile daneze sînt ca niste sejururi la mare”.
Danezii vor sa faca puscariile daneze mai putin atragatoare pentru hotii români. Deasemenea vor înaspri controalele la granita. Si vor discuta cu autoritatile române pentru ca si mai multi infracturi români sa îsi ispaseasca pedepsele primite din partea justitiei daneze, în penitenciarele din Romania. Aveti mai jos si linkul de pe situl Parlamentului Danez privind interpelarea ministrului de catre deputatii partidului nationalist de dreapta, Dansk Folkeparti.

Fylder i fængsler som aldrig før: Sådan skal østkriminelle stoppes. Fængslet er en badeferie. HUSK ’Aktion Hvepsebo’, 95 anholdelser, hvor hovedparten var fra Rumænien

celula danemarca F_ngselsreportage_K_519160a

Kriminalforsorgens statistik er udført på en given dag i november måned 2014. Den viser, at der var 290 østeuropæiske indsatte, heraf 163 alene fra Rumænien. Nu varsler justitsminister Mette Frederiksen (S), at hun vil sætte hårdt mod hårdt. Grænsekontrollen skal styrkes, politiet skal have flere ressourcer, og flere indsatte skal sendes hjem til afsoning.

»Vi har en EU-rammeaftale, men der er behov for at presse mere på. Derfor har jeg lige skrevet til den nye EU-kommissær med opfordring om at gøre det til et fælles projekt. Rumænerne skal selv kunne håndtere afsoningen. Men denne her problemstilling er netop et godt argument for, hvorfor det er vigtigt at afskaffe retsforbeholdet. Vi skal sætte hårdt mod hårdt for at stoppe disse internationale, kriminelle bander.«

’En helt særlig indsats’

Til efteråret skal der forhandles en ny politisk aftale om politiets økonomi, som vil række flere år frem. De forhandlinger vil Mette Frederiksen også bruge til at skærpe fokus på den grænseoverskridende kriminalitet.

»Forebyggelse af kriminalitet handler ikke kun om flere ressourcer, men også om at gøre tingene på en klogere måde. Når vi har med organiserede kriminelle at gøre, så kræver det en helt særlig indsats af politiet. Vi så det med ’Aktion Hvepsebo’ i februar, hvor det takket være et dygtigt efterforskningsarbejde lykkedes at optrevle et netværk af kriminelle udlændinge. Det resulterede i 95 anholdelser, hvor hovedparten var fra Rumænien. Her ville en grænsebom ikke have gjort nogen forskel, men det gjorde et moderne efterforskningssamarbejde med en rumænsk efterforsker,« siger Mette Frederiksen.

http://www.bt.dk/nyheder/fylder-i-faengsler-som-aldrig-foer-saadan-skal-oestkriminelle-stoppes

 

 

Folketinget – B 74 – 2014-15 Forslag til folketingsbeslutning …

B 74  Forslag til folketingsbeslutning om indgåelse af aftaler, der skal bidrage til effektiv udmøntning af afsoning i hjemlandet og til tættere samarbejde om efterforskning og kriminalitetsforebyggelse.

Lasă un răspuns