Risiko for ny uro i Moldova

1
591

193 personer er blevet anholdt efter gårdagens voldelige uro i hovedstaden Chisinau.

Moldovas præsident, Vladimir Voronin, hævder, at Rumænien er indblandet i den politiske uro i landet, som skabte kaos i hovedstaden Chisinau tirsdag.
Moldovas afgående præsident, Vladimir Voronin, siger i dag, at nabolandet Rumænien er indblandet i de anti-kommunistiske demonstrationer, som skabte kaos i hovedstaden Chisinau i går. Landets ambassadør i Rumænien er hjemkaldt til konsultationer.
Den rumænske regering afviser anklagerne og kalder dem en provokation.

– Rumænien er indblandet. Vor tålmodighed er ved at løbe ud. Rumæniens indflydelse er meget alvorlig, og vi sætter vore efterretningsfolk ind, sagde præsident Voronin til lokale medier. Han betegnede urolighederne i går som et forsøg på statskup.

Voronin føjer til, at 118 personer er anholdt efter urolighederne, hvor titusinder af demonstranter lammede centrale dele af hovedstaden, tog kontrol med parlamentsbygningen og omringede præsidentpaladset, inden de, da mørket faldt på, opgav protesterne. De anholdte sigtes for gadeuorden, tyveri og voldelige angreb, hedder det i erklæringen.

Demonstranterne er med i landets liberale opposition og er utilfreds med, at det regerende Kommunistpartiet fik flertal ved parlamentsvalget.

Voronin understreger, at han ikke vil tøve med at anvende magt for at nedkæmpe nye protester.
Fyens

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns