Românii care lucreaza în agricultura la Borris în Danemarca, pot învata acum gratuit limba daneza

0
496

Mange landbrug i mindre bysamfund har østeuropæere i medarbejderstaben, og derfor bliver der nu gjort en målrettet indsats for at etablere dansk-undervisning på Borris Skole.

En af de lokale landmænd, der bakker op om det nye tiltag, er Kristian Ahle. Under overskriften „Det går ikke uden rumænere” sagde han for en måned siden blandt andet dette til Dagbladet Ringkøbing-Skjern:

  • I kantinen bliver der talt rumænsk, dansk, tysk og engelsk. Ofte vælger vi at bruge engelsk for at undgå misforståelser. Men det optimale er naturligvis, hvis rumænerne vil lære dansk og gerne fra dag ét.

Gennem de seneste otte år har Kristian Ahle haft omkring 15 rumænere på lønningslisten på sin bedrift, Antoniegården ApS Faster, hvor der i dag er fire rumænere ansat.

I håbet om at se mange ansigter til fyraftensmødet på torsdag har VUC og Lærdansk henvendt sig direkte til en række landmænd på egnen:

  • Jeg tror, der er mange udlændinge i området. Invitationen kommer med kort varsel, men jeg drømmer om, at vi kan tiltrække et sted mellem 30 og 40 personer, siger Hanne Vestergaard.

mai mult la :  www.jv.dk/tarm/Udlaendinge-paa-Borris-egnen-faar-lettere-ved-at-laere-dansk/artikel/2601276

Lasă un răspuns