Românii care s-au plins de salariul si conditiile de la santierul de metrou din Copenhaga. concediati

0
499

Daniel Graur,  Marius Neculai si Florinel Sitaru împreuna cu alti români, concediati pentru ca au avut curajul sa se plinga de conditiile de munca de la noul metrou din Copenhaga. „Firma de constructii ne-a amenintat pe noi si familiile noastre”

foto : Politiken

Rumænere: Metrofirma truede os og vores familie

Fire rumænske arbejdere fra det italienske byggefirma Cipa meldte sig ind i 3F og klagede over deres løn. Så blev de fyret. Fyret. Marian og Daniel Graur, tillidsmanden Marius Neculai (forrest) og Florinel Sitaru siger, at de blev fyret og truet for at have rejst en sag om løndumping. »Sådan noget troede vi ikke kunne ske i Danmark«, siger Marian. Metroselskabet har besluttet at kulegrave en række af sine underentreprenører efter anklager om løndumping, arbejdsproblemer og uretmæssige fyringer. Et af de udvalgte firmaer er det italienske firma Cipa, der netop nu er centrum for en stor sag om fyringen af fire rumænske arbejdere samt anklager om hævnaktioner mod den enes familie.

Bygherren til det store Cityring-projekt har udvalgt 10 af de omtrent 250 selskaber, der er involveret i byggeriet, til at blive undersøgt af revisionsfirmaet Deloitte i løbet af de næste tre måneder. De fleste navne er hemmelige, men hr-chef Peter Mandrup Knudsen fra Metroselskabet vil gerne sætte navn på et af selskaberne: italienske Cipa.

Metroselskabet ser alvorligt på anklagerne

»Vi har 250 underentreprenører og leverandører, og langt de fleste opfører sig rigtig pænt. Men så er der nogle få brodne kar, og det er derfor, vi skal ud og lave et ekstra tjek«, siger han. Han understreger, at han ikke vil dømme Cipa på forhånd, men at man ser meget alvorligt på anklagerne mod det italienske firma.

Cipa har været i både fagforeningers og myndigheders søgelys i adskillige måneder. Firmaet blev allerede sidste år idømt en bøde på 80.000 kroner for at have snydt 35 arbejdere for overarbejdstillæg. I juli skrev Fagbladet 3F, at to rumænske arbejdere var blevet afskediget og sendt hjem til Rumænien efter at have pådraget sig svejseskader ved øjnene. En sag, der i øjeblikket undersøges.

Lasă un răspuns