Românii , muncitori, harnici au salvat comunele parasite si falite din Jtlanda, Danemarca. Autoritatile din Varde doresc si mai multi români la munca în fabricile de peste si agricultura „Avem exemple foarte bune , se stabilesc aici, îsi aduc familiile, cumpara case… comuna a renascut datorita lor”

0
583

Færre østeuropæere

Levestandarden stiger i dele af Østeuropa, og derfor vil strømmen af østeuropæere, der søger arbejde i Danmark, formentlig aftage, tror Erik Buhl. Derfor er Varde Kommune nødt til at være aktiv for at tiltrække arbejdskraft andre steder, mener han.

Han mener også, at det er vigtigt at sikre, at eksempelvis rumænere har det godt, når de får arbejde i Varde-området, så de har lyst til at blive.

Der er jo også nogle, der mener, at der er for mange østeuropæere i området?

– Det er der nogle, der synes, men jeg synes, vi har rigtig gode erfaringer. Hvis man tager Outrup som eksempel, så er der rigtig mange, der arbejder i fiskeindustrien derude, og der er flere og flere, der køber hus og bliver en del af børnehave og skole og så videre. Jeg tror, der er positiv opbakning langt omkring. Som udgangspunkt er det mennesker, der kommer og vil noget med deres tilværelse. Det, synes jeg, vi håndterer på en god måde, siger Erik Buhl.

Han tilføjer, at kommunen også skal have fokus på at få danske arbejdsløse ind i de job, hvor der er mangel på arbejdskraft.

https://www.jv.dk/varde/Varde-Kommune-vil-finde-arbejdskraft-i-udlandet/artikel/2566711

Lasă un răspuns