Romanii (tiganii romani) eliberati din scalvie de la Helsingør, sint inca in Danemarca

0
229

….Slaver fra Montebello Allé er her stadig

De romaer, der i midten af sidste måned blev fundet af politiet i en uhumsk kælder i en villa på Montebello Allé i Helsingør, er fortsat i landet, skriver Helsingør Dagblad.

Efter de blev hentet op af kælderen af politiet, der fandt dem sultne, uden løn for deres rengøringsarbejde og boende under slavelignende, kummerlige forhold, har de ifølge Nordsjællands Politi alle valgt at blive i landet.

– Når de er her i Danmark og har fået udstedt en ren straffeattest, så kan vi rent faktisk ikke udvise dem af Danmark, efter at Rumænien er blevet stort set fuldgyldigt medlem af EU, siger vagtchef ved Nordsjællands Politi, Lars Grud Sørensen, og fortsætter:

– Tidligere ville de være blevet udvist, fordi de ikke kan klare sig for egne økonomiske midler.

Efterlyst af familien
Før politiet fandt dem, var det romaernes egne familiemedlemmer i Rumænien, der efterlyst dem i Helsingør.

De var taget hertil for at arbejde for nogle rengøringsselskaber, der menes at være ejet og drevet af andre romaer, men som det blev oplyst, havde de angiveligt aldrig fået løn for deres arbejde.

– Vi har de sidste tre-fire år fået rigtigt mange af disse sager, hvor rumænere opholder sig her i landet som „arbejdssøgende”, fordi EU-medlemsskabet skaber muligheden, siger Lars Grud Sørensen.

– Så snart de har fået udleveret en ren dansk straffeattest, hvilket de kan få efter få minutter i landet, så kan de blive. Og de fleste kan jo nok holde sig fra kriminalitet i nogle timer, indtil man har fået straffeattesten hos politiet, mener Lars Grud Sørensen.

 

….Slaver fra Montebello Allé er her stadig

Lasă un răspuns