„Românii zilei” Banda de români condamnata la Helsingør. Dadeau lovituri la comanda în magazinele de bauturi din oras

0
608

Un suedez, propietar de magazin de bauturi,  le dadea lista cu alcool iar românii jefuiau si livrau a doua zi sticlele comandate.

Vinhandler dømt: Bestilte sprutten hos rumænske butikstyve- Daniel Berg, 34, Eugen Ovidiu Lazarica, 43, og Dragan Bundesen, 51 blev dømt som bagmænd til de organiserede butikstyverier og bedragerier. Svenskeren Per Thinggaard adtog en stor del af tyvekosterne i sin vinhandel i Helsingør.

Dragan Bundesen

Fire bagmænd dømt: Organiserede butikstyverier, bedragerier og lån til ågerrenter

Tørstige svenskere købte gode tilbud på vin og spiritus hos Det Svenske Vinhus i Helsingør tæt på færgehavnen. Men snapsen, rødvinen, champagnen og whiskyen var tyvekoster, som blev stjålet af professionelle rumænske butikstyve på bestilling af vinhusets indehaver den 41-årige svensker Per Thinggaard.

Retten i Helsingør har nu dømt svenskeren og tre andre bagmænd, der udnyttede rumænske rengøringsarbejdere til at begå organiserede butikstyverier og kreditbedragerier med falske låneansøgninger.

En bestilling fra vinhandleren lød eksempelvist på 100 flasker vodka, 20 flasker Amarone rødvin, 100 flasker champagne, 50 flasker Calvados eller 200 flasker Moet champagne, hvorefter flere hold af rumænske butikstyve kørte rundt på Sjælland og stjal de bestilte varer.

Tyvekoster i banankasser
Tyvekosterne blev afleveret til bagmændene i banankasser på parkeringspladser, og Nordsjællands politi overvågede også Det Svenske Vinhus og fotograferede, når banankasser med vin og sprut blev båret ind i butikken.

Per Thinggaard og den 43-årige rumæner Eugen Ovidiu Lazarica, der var ansat i Det Svenske Vinhus, forklarede i retten, at de var flittige læsere af tilbudsaviser og havde bestilt de mange til vinhandlen i supermarkeder.

Thinggaard og Lazarica blev også dømt for åger, fordi de otte gange lånte penge til rumænere, der var i økonomisk knibe, mod renter på 20 % om måneden eller 240 % om året.

Rumænerne fik lån på 10.000 til 30.000 kr. mod at betale ågerrenterne, der blev afregnet til Eugen Ovidiu Lazarica eller Per Thinggaard i Det Svenske Vinhus.

  • Der var tale om sølle skæbner, som var meget økonomisk pressede og som måtte låne for at klare dagen og vejen, siger anklager Camilla Brinch Rasmussen til Ekstra Bladet.

Se også: Bagmand styrede butikstyve: – Stjæl 200 flasker champagne

Når det kneb med at betale ågerrenterne blev rumænerne presset af ‘gorillaer’ eller overtalt af Eugen Ovidiu Lazarica til at medvirke til kreditbedragerier, hvor de med falske lønsedler og årsopgørelser optog hurtige forbrugslån i for eksempel GE Money Bank og Ikano Bank.

Dén del af bagmandsvirksomheden blev drevet af Dragan Bundesen, 51, og Daniel Berg, 34, der typisk snuppede 20-30 procent af beløbet, når rumænerne fik udbetalt lånene.

Falske lønsedler
Eugen Ovidiu Lazarica blev i går idømt tre år og 10 måneders fængsel for 28 tilfælde af kreditbedragerier og forsøg, organiserede butikstyverier og åger. Han udvises for bestandingt.

Per Thinggard blev idømt et år og 10 måneders fængsel, kun seks måneder skal afsones, fordi han ikke tidligere er straffet. Resten af straffen er betinget, men svenskeren er udvist i 12 år og det betyder, at han ikke længere personligt kan drive Det Svenske Vinhus i Helsingør, for han må ikke rejse over Øresund.

Dragan Bundensen og Daniel Berg fik hver to et halvt års fængsel. De blev fundet skyldige i 56 og 23 tilfælde af kreditbedragerier og Eugen Ovidiu Lazarica i 28 tilfælde.

Det lykkedes at få udbetalt cirka en millioner kr. i lån, mens der blev gjort forsøg på endnu fem millioner kr.

Ofte fattede bankerne dog mistanke til de rumænske ansøgeres dokumenter, så låneansøgningerne blev afvist. Der blev blandt andet brugt falske lønsedler fra rengøringsselskaber, bilforhandlere og Gilleleje Golfklub.

Alle fire dømte ankede til Østre Landsret til frifindelse.

Tidligere rengøringsbosser
Dragan Bundensen, Daniel Berg og Eugen Ovidiu Lazarica har tidligere drevet rengøringsfirmaer, der brugte billig rumænsk arbejdskraft, og som var underleverandører for rengøringskæmpen Forende Service.

 

mai mult la :  http://ekstrabladet.dk/112/vinhandler-doemt-bestilte-sprutten-hos-rumaenske-butikstyve/5328536

Lasă un răspuns