„Românii zilei” sînt inventivi. Blocau automatele bancare cu o agrafă de birou si apoi luau banii danezilor care se lasau pagubasi pentru ca nu mai puteau sa-i ridice. Au fost arestati la Odense

0
482

Står bag tyveri med papirclips i hæveautomater: To rumænere anholdt

To rumænere fremstilles i grundlovsforhør for udspekuleret tyveri i hæveautomater.

Kunderne trykker kode og beløb ind på maskinen, men der kommer aldrig penge ud. Godtroende forlader kunderne derfor maskinen og tænker, at der nok er tale om en teknisk fejl, eller at maskinen er tom for penge.

Foto  Polfoto, hæveautomat bank hævekort

Problemet er dog, at tyve forinden kundens besøg, har skubbet en papirclips eller andet ind i maskinen, som dermed forhindrer den i at skubbe pengene ud til kunden. Når han eller hun forlader automaten, sniger tyvene sig hen til den, fjerner clipsen og snupper pengene.

For nogle uger siden advarede politiet mod en gruppe tyves nye trick, hvor de tilbageholdt penge ved hævninger i bankautomater ved hjælp af papirclips.

Det var især i Sydøstjylland, at bankkunder oplevede at hæve penge, der aldrig kom ud.

Men nu mener politiet, at de har fundet gerningsmændene.

Det drejer sig om to mænd fra Rumænien på henholdsvis 45 år og 27 år, der i dag fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Odense.

Mændene er sigtet for i to tilfælde at have placeret en anordning i en pengeautomat i Jyske Bank i Odense.

Kunderne trykker kode og beløb ind på maskinen, men der kommer aldrig penge ud. Godtroende forlader kunderne derfor maskinen og tænker, at der nok er tale om en teknisk fejl, eller at maskinen er tom for penge.

Det medførte, at når personer forsøgte at hæve penge i automaten, kom pengene ikke fysisk til udbetaling, men blev siddende i anordningen, hvorefter de sigtede efterfølgende opbrød hæveutomaten og tog de tilbageholdte penge, skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Det forvente, at der vil blive begæret dørlukning i sagen, hvilket formentlig skyldes, at der er flere medskyldige på fri fod.

http://www.dagens.dk/krimi/st%C3%A5r-bag-tyveri-med-papirclips-i-h%C3%A6veautomater-rum%C3%A6nere-anholdt

Lasă un răspuns