„Românii zilei” Trei români condamnati pentru sute de furturi si jafuri in toata Danemarca

0
623

Victimele bandei de infractori, doi români si o românca, erau in majoritate pensionari danezi, mai ales femei în vîrsta. Le furau cartile de credit dupa ce in prealabil le citeau PIN-urile. Au golit astfel conturile bietilor batrini de  suma  de 390.000 dkr.

AR-141219753.jpg&Maxw=610&Maxh=343&imageVersion=16by9

Tre rumænere dømt for tricktyverier i Fredericia, Vejle, Horsens og 24 andre byer

– Tre rumænske statsborgere, en kvinde på 27 år og to mænd på henholdsvis 40 og 51 år, nåede at lænse 26 ældre og sagesløse for 390.000 kroner, inden fælden klappede.

Trioen er i dag fredag idømt tilsammen over tre års fængsel for massive tricktyverier af pinkoder og dankort tidligere på året. Efterfølgende tømte de lynhurtigt kortene. I alt 147 gange blev kreditkortene kørt gennem terminaler og hæveautomater.


Tricktyverierne og hævningerne fandt sted i perioden marts-september i år i Fredericia, Bredballe, Uldum, Horsens, Skanderborg, Hasselager, Kolding, Brørup, Varde, Blåvand og Nr. Nebel ved Vesterhavet, Esbjerg, Ringkøbing, Ikast, i Borup og Viby på Sjælland, i Sorø, Holbæk, Ølstykke, Ishøj, Hillerød. Humlebæk, Rungsted, Hørsholm, Birkerød samt i Hornbæk og Vejby.

Par havde 51-årig hjælper
Den 27-årige rumænske kvinde og den 40-årige rumænske mand har samarbejdet om alle tricktyverierne. Kvinden er idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for tyveri af 26 dankort og efterfølgende misbrug af disse kort. Den 40-årige mand er ligeledes idømt et år og tre måneders ubetinget fængsel for tyveri af 25 dankort og efterfølgende misbrug af kortene.

Ofre var ældre kvinder
De tre rumæneres arbejdsmetode i tricktyverierne er skåret over den samme model, som de gentagne gange har brugt på gerningssteder over det meste af Danmark. Tricktyvene har systematisk afluret pinkoder fra ældre kvinder og derefter stjålet dankortene, typisk i en klassisk afledningsmanøvre ved at spørge om vej til sygehus, biludlejning eller motorvejen. Herefter er dankortene misbrugt gentagne gange i blandt andet hæveautomater, supermarkeder og banker.

Sagen blev afgjort som en tilståelsessag, og de tre rumænere modtog alle dommene. De har siddet varetægtsfængslet siden den 24. september 2014 og vil alle fortsat være varetægtsfængslet, indtil afsoningen begynder.

Lasă un răspuns