„Românii zilei” vor face puscarie în Danemarca. Curtea suprema de la Copenhaga refuza sa extradeze 3 condamnati români în celebrul caz „Cuib de vIespi”, ca sa-si execute pedepsele în Romania

1
660
BTINTERN - celle - Breivik

Pe motiv ca puscariile din Romania sînt inumane. Celulele românesti de 3 metri patrati sînt împotriva drepturilor omului. Danemarca nu va expune, în cunostinta de cauza, o fiinta umana unui astfel de supliciu. Iar de mîncarea primita de pârnaiasii români, danezii nici nu vor sa comenteze.

Højesteret tøver med at udlevere rumænere i sag om menneskehandel. Rumænske celler på tre kvadratmeter stopper udløber af Hvepsebo-sagen.

Tre kvinder og en mand undgår umiddelbart at blive sendt til små fængselsceller i Rumænien.

Det skyldes, at Højesteret er kommet i tvivl om, hvorvidt udleveringen af de fire kan være i strid med menneskerettighederne.

Kun to-tre kvadratmeter i cellerne vil de kunne råde over, har de rumænske myndigheder sagt, og det er lige på grænsen. I stedet for at godkende udleveringen har Højesteret kørt sagen ud på et sidespor.

Dommerne har bedt anklagemyndigheden om igen at spørge de rumænske myndigheder om forholdene i fængslerne. Først derefter vil de tage stilling til, om udleveringen kan ske.

Fattige rumænere blev groft udnyttet

De tre kvinder – en mor og hendes to døtre fra Nordsjælland – anklages af Rumænien for organiseret menneskehandel.

Sagen mod dem er rejst som udløber af den store Hvepsebo-sag i Danmark. Den viste, at et stort antal fattige rumænere groft blev udnyttet til bedragerier og andre former for kriminalitet.

Men mor og døtre stritter imod udlevering, og det samme gør den rumænske mand, der har kørt som chauffør rundt om i Europa.

mai mult la :  www.dr.dk

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns