Românul Daniel a fost abuzat si înselat de patronul restaurantului de sushi din Nibe, Danemarca. Acum fostul sef trebuie sa îi plateasca 860.000 dkr (115.000 euro) despagubiri salariale

0
408

Danny knoklede på sushibar: Snydt for 860.000 kroner

Løndumping:   En arbejdsdag på op til 13 timer syv dage om ugen til en dagløn på 250 kroner var hverdag for Danny, da han arbejdede som kok hos Restaurant Bryggen Wok & Sushi i Nibe. Det koster nu arbejdsgiveren 860.000 kroner.

ngen fridage de første tre måneder – herefter en enkelt dag om måneden.  Arbejdsdage på mellem 10 og 13 timer. Ofte til langt ud på natten. Dagsløn: 250 kroner.

Danny, 30 år, fra Rumænien knoklede i et helt år med at lave kinarejer og sushiruller til gæsterne på Restaurant Bryggen Wok og Sushi i Nibe. Og når gæsterne var gået, vaskede han op og skrubbede og skurede restaurant og køkken.

Når han var færdig, kunne han gå hjem til chefens hus, hvor han delte et værelse med en af de andre ansatte i restauranten.

Drømmen om at leve et godt liv i Danmark var pist væk. – Jeg kom til Danmark for at leve et bedre liv, men blev udnyttet som et dyr. Jeg er god og hurtig til at lære nye ting. Men min arbejdsgiver på restauranten i Nibe gjorde livet surt for mig, fortæller Danny, der ikke ønsker, at hans fulde navn kommer frem, fordi han håber på at finde et nyt arbejde i Danmark. Danny er hans kælenavn.

image.aspx

Følte sig alene i Danmark

Danny har ikke noget netværk i Danmark og så derfor ingen andre udveje end at finde sig i underbetalingen og den grove udnyttelse.

– Jeg følte mig meget alene. Og chefen havde ingen respekt for hverken mig eller mit arbejde, siger Danny, der arbejdede som bankbetjent hjemme i Rumænien.

Kort efter ansættelsen begyndte chefen at skælde Danny og de andre ansatte ud. Tonen var hård og arbejdsklimaet elendigt.

– Jeg fik hele tiden at vide, at jeg var dum og dårlig til mit arbejde. Chefen råbte og var altid utilfreds og rettede konstant på det, jeg lavede, fortæller Danny, der til sidst var rigtigt ked af jobbet.

– Jeg fik det rigtigt dårligt af at være der, fortæller Danny

Heller ikke da han blev syg og måtte indlægges og opereres, kunne arbejdsgiveren overholde reglerne. Danny fik nemlig ikke løn de syv dage, han var nødt til at blive væk fra jobbet.

mai mult la :  http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/d5d85988b8b64d438d91ec3a09e89d09-20160816-danny-knoklede-p-sushibar-snydt-for-860000-kroner?utm_campaign=&utm_medium=email&utm_source=Newsletter

Lasă un răspuns