„Românul zilei” Hotul de elita, Roman Zadacencu din Tulcea, arestat în Romania si adus în Danemarca pentru a executa 3 ani de pîrnaie

0
499

Dimitrie-Bogdan Pricop, 30, si  Bogdan Vavilov, 32,  sînt deja la puscarie in Copenhaga. Cei trei hoti trimiteau în Romania cu un autocar de curse regulate,zeci de bagaje cu obiecte furate.

Dimitrie-Bogdan Pricop og Bogdan Vavilov blev anholdt 6. februar sidste år, hvor politiet slog til mod busruten ‘XXL Tours’ fra Stockholm over København til Bukarest i Rumænien, også kendt som ‘hæler-ekspressen’.

Elite-tyv fanget i Rumænien og sendt til Danmark

Nu er tre idømt hver tre års fængsel for organiserede indbrud. Bus var proppet med tyvekoster

En professionel rumænsk indbrudstyv flygtede hjem til Rumænien, da hans to makkere blev knaldet i Danmark for organiserede villaindbrud.

Men rumæneren slap alligevel ikke for en lang tur bag tremmer, fordi politiets Task Force Indbrud fik rumænsk politi til at anholde Roman Zadacencu i hjemlandet, og 23. september sidste år blev han udleveret til Danmark.

Nu har retten i Lyngby idømt Roman Zadacencu, 32, tre års fængsel og udvisning for bestandigt.

Han blev dømt for 27 indbrud begået på kort tid sammen med Dimitrie-Bogdan Pricop, 30, og Bogdan Vavilov, 32, der 1. juli sidste år fik hver tre års fængsel og blev udvist for bestandigt.

Se også: Se hvad elite-tyve gemte på bussen til Rumænien

Retten i Lyngby lagde vægt på, at der var tale om organiseret indbrudskriminalitet, at Roman Zadacencu kom til Danmark med det ene formål at lave indbrud, at indbruddene blev begået i forening med de to andre rumænere og var udført meget professionelt.

Sendes hjem til afsoning
– Jeg tror, det er første gang, at vi har fået udleveret en person fra Rumænien i en indbrudssag. Vi har haft et godt og smidigt samarbejde med de rumænske myndigheder, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo, Task Force Indbrud.

– Nu håber vi så også, at vi får sendt de dømte rumænere hjem til afsoning i udlandet. Det arbejdes der hårdt på, siger Karl Erik Agerbo.

Indbrudstyvenes by
Roman Zadacencu kommer ligesom hans dømte makkere fra den rumænske by Tulcea, hvorfra en sværm af professionelle kriminelle de senere år er rejst til Danmark for at begå indbrud.

Dimitrie-Bogdan Pricop og Bogdan Vavilov blev anholdt 6. februar sidste år, hvor politiet slog til mod busruten ‘XXL Tours’ fra Stockholm over København til Bukarest i Rumænien, også kendt som ‘hæler-ekspressen’.

Bussen blev eskorteret til Skats undersøgelsescenter i Nr. Alslev, og politiet beslaglagde 14 tasker og kufferter med formodede tyvekoster. I ni af kufferterne var der tyvekoster, som kunne kobles til 25 indbrud i danske hjem.

De tre rumænere begik de mange indbrud på kun 11 dage i en periode på tre uger fra januar til februar. På blot én dag begik de otte villaindbrud.

Se også: Styrer indbrud i Danmark fra denne by

 

sursa :

http://ekstrabladet.dk/112/elite-tyv-fanget-i-rumaenien-og-sendt-til-danmark/5401008

 

Lasă un răspuns