„Românul zilei” Român arestat la Copenhaga pentru furtul cablurilor de cupru. Furase cabluri în valoare de 7,5 millioner dkr

0
582

Traficul feroviar a fost intrerupt la Copenhaga de mai multe ori iarna trecuta din cauza furturilor de cabluri de cupru.  Românul arestat la Copenhaga era cautat si în Franta pentru aceeasi infractiune si pentru ca le întîrziase trenurile francezilor mai multe ore în fiecare zi.

Rumæner fængslet for kabel-tyverier til 7,5 millioner kr.

Kabeltyveri_skaber__909480a

Var efterlyst fra Frankrig, da han gik i fælden i København. Et skrotfirma i København blev tidligere i år sat i forbindelse med køb af stjålne kobberkabler fra Banedanmark. Her håndteres en stor mængde kabler på skrotpladsen med en gaffeltruck. Optagelserne er fra sidste år, og det vides ikke, hvor kablerne på billedet stammer fra.

Tyverier af kobber-kabler er ikke kun et problem for DSB, Banedanmark og tusindvis af sagesløse passagerer på S-togs nettet i Københavns-området.

Fænomenet er også kendt andre steder i Europa, og i dag blev en 40-årig rumæner varetægtsfængslet i Københavns dommervagt, sigtet for omfattende kabel-tyverier i Frankrig.

Rumæneren var efterlyst med en international arrestordre, da han tilfældigt blev tjekket af politiet i København og anholdt.

Efterlysningen vedrører flere tyverier af telefon-kabler i Frankrig fra teleselskabet Orange.

Kabler for over syv mio. kr.
Kobber-kablerne havde en værdi på mindst en million euro, knapt 7,5 millioner kr., blev det oplyst i dommervagten, hvor en strafferamme i Frankrig på 15 års fængsel også blev oplyst.

Den 40-årige rumæner blev varetægtsfængslet i 10 dage med henblik på udlevering til Frankrig. Rumæneren indvilgede i at lade sig udlevere til Frankrig.

Sigtelserne mod rumænske kriminelle i Danmark er eksploderet de senere år, og den 40-årige var da heller ikke den eneste rumæner, der blev fremstillet i Københavns dommervagt i dag.

Se også: Rumæner-kriminalitet eksploderet i Danmark

citeste si :

To mænd fængslet for hæleri med 900 meter kobberkabler …

Lasă un răspuns