Rumænien benægter ansvar for optøjer

0
471

Rumænien afviser blankt at stå bag de seneste dages voldsomme uroligheder i nabolandet Moldova.

Tusindvis af demonstranter har udkæmpet voldsomme gadekampe med politiet i protest mod resultatet af parlamentsvalget i Europas fattigste land, hvor kommunisterne forleden genvandt magten.

Det har fået Moldovas præsident, Vladimir Voronin, til at beskylde Rumænien for at orkestrere urolighederne, men det benægter den rumænske regering pure.

»Beskyldningerne er de rene provokationer. Det er ikke acceptabelt, at det kommunistiske styre i Moldova skyder skylden for dets interne problemer over på Rumænien«, hedder det i en udtalelse fra den rumænske udenrigsminister.

Rumænske flag spøger
Moldova ligger i den østlige del af Europa, kilet ind mellem Rumænien og Ukraine. Blandt de 4,4 millioner indbyggere er udover moldovere en række etniske mindretal; rumænere, ukrainere, russere og bulgarere.

Ifølge det kommunistiske styre i hovedstaden Chisinau vidner de mange rumænske flag blandt demonstanterne om, at naboen har en finger med i spillet.

»Når det rumænske flag bliver hejst over statslige bygninger, må det være klart for enhver, at oppositionen har forsøgt at gennemføre et statskup«, sagde præsident Vladimir Voronin, da det var lykkedes at generobre parlamentsbygningen og præsidentpaladset fra demonstranterne, der fortrinsvis er unge studerende. ….Rumænien benægter ansvar for optøjer

 

Lasă un răspuns