Acasă Stiri Rumænien får 149 milliarder kr. i nødlån

Rumænien får 149 milliarder kr. i nødlån

0
322

Rumænien er blevet det seneste østeuropæiske land, som får nødhjælp fra den internationale valutafond, IMF, og EU. I dag har regeringen i Bukarest fået tilsagn om lån på 20 milliarder euro, eller 149 milliarder kr.

Lånene vil dog ikke blive udbetalt på en gang, men over de næste to år, hvoraf den første udbetaling på 5 milliarder euro vil komme i de kommende måneder.

Hovedparten af nødhjælpen kommer fra IMF, der vil bidrage med 13 milliarder euro, mens EU vil bidrage med 5 milliarder euro, og resten vil komme fra Verdensbanken og den europæiske bank for genopbygning og udvikling, EBRD.

Pengene falder på et tørt sted. Rumænien kæmper med stigende budgetunderskud, for høj inflation, pres på valutaen og et kraftigt stigende underskud på betalingsbalancen.

På trods af inflationsproblemerne valgte landets nationalbank, som så mange andre centralbanker, i sidste måned at sænke udlånsrenten, der faldt fra 10,25 pct. til 10 pct., og derfor stadig er blandt Europas højeste renteniveauer…. Business.dk

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: