Rumænien vil gøre EU en million mennesker større

0
515

Rumæniens præsident er på vej til et forøge EU’s indbyggertal med op til én million nærmest fra den ene dag til den anden.

Tirsdag fortalte præsident Traian Basescu det rumænske parlament, at de indbyggere i nabolandet Moldova, der har rumænske aner, er velkommen som borgere i EU-landet.

»Jeg har bedt regeringen om at ændre borgerskabsloven i al hast, så vi kan lette og fremskynde processen med at genvinde borgerskab til de rumænere og deres familie, som tabte det på forkert vis«, sagde han ifølge Financial Times.

Moldova har historisk set hørt under Rumænien i flere århundreder, men har siden hen brudt båndet. Ifølge avisen vil Rumænien helt konkret udstede statsborgerskab til enhver moldover, som kan diske op med et stamtræ, der som minimum rummer en bedsteforælder med rumænsk nationalitet.

Og det er op mod én million moldovere, skriver avisen.

Den beretter samtidig om et parlamentsmedlem fra Moldovas regerende kommunistparti, der siger, at det lidt over fire millioner store land agter at svare igen ved at forbyde dobbelt statsborgerskab.

Moldova beskylder Rumænien for uroligheder
Dermed hæver de tidligere samhørende lande næverne over for hinanden, som det er sket så ofte før. Denne gang er det gyservalget i Moldova 5. april, der har udløst balladen.

Det regerende kommunistparti genvandt magten, men oppositionen anklager valgresultatet for at være fusk, og blot to dage efter valget indtog demonstranter parlamentet og satte det i brand.

Moldova beskylder Rumænien for at orkestrere urolighederne i landet oven på valget.

I søndags gennemtrumfede landets højesteret en omtælling af stemmerne, som endnu ikke er færdig…

POLITIKEN

Lasă un răspuns