Rumænske tricktyve fremstilles i grundlovsforhør

0
351

Svendborg: Fire rumænere, der torsdag aften i en sort BMW blev standset på Nyborgvej i Svendborg og anholdt for tricktyverier, blev fredag aften krævet varetægtsfængslet ved Retten i Svendborg. De anholdte er to kvinder og to mænd.

Fire rumænere er anholdte; tricktyve fra Svendborg fremstilles i grundlovsforhør fredag

Men grundlaget for fængslingerne svandt i takt med manglende tilståelser.

En 30-årig kvinde, der som den første blev ført ind i retssalen, blev efter to timers afhøring løsladt på grund af manglende beviser. Hun ville end ikke erkende at stå for bilen, der fra et svensk register står i hendes navn og som er fotograferet fra flere overvågningskameraer. Derimod kunne den anden kvinde på 27 år tydeligt ses på billeder fra pengeautomat-fotos, hvor hun hævede penge på en ældre kvindes stjålne dankort.

Ved redaktionens slutning var det således uklart, om nogle af de fire rumænere blev fængslet efter langvarige afhøringer med tolk.

De fire sigtes tilsammen for en række tyverier, bl.a. punge fra ældre. Desuden er de sigtet for i søndags i Kirkeby gamle mejeri at have stjålet guldsmykker for 21.460 kroner ved nogle af boderne på stedets faste loppemarked.

En rød Hundai figurerer også på billederne, og tilsammen fandt politiet bunker af tyvekoster, formentlig fra indbrud, bl.a, GPS-målere, bærbare computere og digitale kameraer, kosmetik og damejakker.

Politiet har på blot to dage modtaget anmeldelser om mindst otte tricktyverier rundt på Fyn, men om de fire rumænere i alderen 18 til 30 år står for dem alle, skal den fortsatte efterforskning vise.

Lasă un răspuns