Scandal soc ! Firma daneza de curatenie isi trata angajatii romani ca pe niste sclavi

3
516

Romanii care lucrau la firma daneza de curatenie din Helsingør, erau tinuti in niste conditii mizerabile…
Patronul firmei era roman.

Det var i denne villa på Montebello Allé i Helsingør, at de seks rumænske statsborgere levede under kummerlige og uhumske forhold i kælderen, hvor der nu er en ulidelig stank, oplyser vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi. Foto: Carsten Pedersen

Det var i denne villa på Montebello Allé i Helsingør, at de seks rumænske statsborgere levede under kummerlige og uhumske forhold i kælderen, hvor der nu er en ulidelig stank, oplyser vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi. Foto: Carsten PedersenNordsjællands Politi måtte lørdag aften rykke ud til et hus på Montebello Allé i Helsingør, hvor et rengøringsfirma angiveligt skulle holde seks rumænere fanget under slave-lignende forhold, oplyser vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi søndag til Lokalavisen.dk

Levede under meget uhumske forhold

Et helsingoransk rengøringsfirma fik lørdag aften ved 19-tiden besøg af en større politi-styrke, efter at Nordsjællands Politi havde fået en henvendelse fra det Rumænske Konsulat om, at rengøringsfirmaet formentlig holdt seks rumænske statsborgere fanget under slave-lignende forhold i kælderen på et hus på Montebello Allé i Helsingør.

Da politiet kom ned i kælderen under huset viste anmeldelsen sig at holde stik, for i husets kælder levede seks rumænske statsborgere, fem mænd og en kvinde, i alderen 20-55 år under kummerlige og nærmest slave-lignende forhold med en udendørs grill som køkken og utilstrækkelige sanitære forhold.

Vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi beskriver forholdene således:

„De seks rumænere levede under usandsynligt uhumske forhold i kælderen. De kunne kun lave mad på en udendørs grill, og rundt omkring på gulvet flød det med afføring, fordi toilettet var ubrugeligt.”

Hentet hertil for at gøre rent

Nordsjællands Politi har en formodning om, at de seks rumænere er blevet lovet nærmest guld og grønne skove, før de blev hentet til Danmark.

De seks rumænere kom formentlig til Danmark i løbet af maj måned, og har i perioden siden da udført rengøringsarbejde for firmaet på flere skoler i forskellige nordsjællandske kommuner.

„Vi er ikke i tvivl om, at de er blevet hentet hertil udelukkende for at udføre ulovligt arbejde,” udtaler vagtchef Erik Skriver til Lokalavisen.dk

Familien henvendte sig til Konsulatet

Politiet formoder, at de seks rumænske statsborgeres familie i hjemlandet Rumænien på et tidspunkt har været i forbindelse med de seks slaver i villaen på Montebello Allé i Helsingør.

Familien hjemme i Rumænien henvendte sig derfor til det Rumænske Konsulat om det slave-lignende forhold, og Konsulatet tippede så Nordsjællands Politi om forholdet fredag aften ved 20-tiden, oplyser vagtchef Erik Skriver til Lokalavisen.dk

Ingen vil tage ansvar

Der er tilsyneladende ingen offentlige instanser, bortset fra Nordsjællands Politi, der ønsker at tage sig af de seks rumæneres videre skæbne.

Det Rumænske Konsulat ønsker kun at betale hjemrejsen for de seks rumænere, der står helt uden nogle økonomiske midler, ligesom Helsingør Kommune heller ikke har ønsket at hjælpe de seks rumænske statsborgere.

Må lave afvisningsresolution

Nordsjællands Politi kan i henhold til udlændingeloven kun tilbageholde de seks rumænere i 3×24 timer, mens der bliver udarbejdet en såkaldt afvisningsresolution af rumænerne.

Rumænerne havde ellers papirerne i orden, men da de ikke var i besiddelse af økonomiske midler, må de ikke opholde sig i landet, og de vil derfor formentlig blive udvist, når de 3×24 timer udløber.

Rengøringsfirma sigtes

Den rumænske indehaver af rengøringsfirmaet i Helsingør vil blive sigtet for overtrædelse af Udlændingeloven om ulovlig beskæftigelse, oplyser vagtchef Erik Skriver fra Nordsjællands Politi til Lokalavisen.dk

Straffen for at overtræde denne bestemmelse i Udlændingeloven er typisk en bødestraf, som alt efter overtrædelsens grovhed kan ligge i omegnen af 20.000 kroner, og i dette grove tilfælde kan straffen muligvis blive endnu højere, vurderer vagtchefen overfor Lokalavisen.dk

Rengøringsfirmaets rumænske indehaver skulle, efter hvad Lokalavisen.dk erfarer, ikke selv være bosiddende i villaen på Montebello Allé i Helsingør.

Rengøringsfirma holdt rumænere som slaver

Rengøringsfirma holdt rumænere som slaver – Lokalavisen.dk

4 timer siden – Et rengøringsfirma i Helsingør blev lørdag afsløret da politiet rykkede ind og befriede seks slaver.
lokalavisen.dk/rengoeringsfirma-holdt-rumaenere-som-slaver-/…/1265

 

3 COMENTARII

  1. Firma na fost a unui roman. Asta care a avut firma a fost Sarb pe care al cheama Jimmi Nika tlf 26 121245 si nu mai acuzati romani ca monopolul fortelor de munca ei al detin de la FORENDE RENGØRING toti as corupti cel putin 80%lucreaza la negru cu FORENDE RENGØRING romanii as corecti daca esti si tu corect cu ei .

Lasă un răspuns