Scandalul Steaua, Becali versus Ministerul Apararii în presa din Danemarca : Den rumænske traditionsklub Steaua Bukarest har været tvunget til at ændre navn til FCSB

0
379

Det sker ikke tit, at fodboldklubber skifter navn. Slet ikke, når man har et navn, der er kendt rundt i Europa. Sådan er situationen dog for Steaua Bukarest, der har tabt en navnestrid i retten mod Rumæniens Forsvarsministerium.  Rumæniens mest succesfulde fodboldklub har mistet rettighederne til sit eget navn.

Bukarest. Den rumænske storklub Steaua Bukarest er blevet omdøbt efter at have tabt en navnestrid med Rumæniens Forsvarsministerium.

For to måneder siden slog retten fast, at ministeriet ejer rettighederne til navnet Steaua, og derfor har den 26-foldige mesterklub modstræbende været tvunget til at kalde sig noget andet.

For to måneder siden fik ministeriet rettens ord på, at de havde retten til navnet, og derfor har klubben modvilligt været tvunget til at skifte navn til FCSB. Det hele bunder i, at klubben før murens fald var underlagt hæren og forsvarsministeriet. Den har dog været privatejet i mange år, men i 2014 valgte ministeriet at trække klubben i retten for at få navnet tilbage.

– Jeg har ændret det officielle navn til FCSB. Men man kan ikke ændre klubbens natur, det kan kun Gud. Verden kender os som Steaua, siger klubejer Gigi Becali.

FCSB, som det retmæssigt skal kaldes nu, har vundet 26 mesterskaber i Rumænien. Derudover har de også vundet Europa Cup for mesterhold en enkelt gang.

Lasă un răspuns