Sclavii români au cîstigat procesul. Firma daneza de constructii trebuie sa plateasca despagubiri de milioane de coroane daneze fostilor angajati români

0
482

Byggefirma skal betale millioner til rumænske ansatte. Rumænere kan dog få svært ved at få deres penge, da byggefirma nu er gået konkurs.

Det nordjyske byggefirma IF Group skal betale godt to millioner kroner til Fagforeningen 3F for brud på overenskomsten.

Det har voldgiftsretten afgjort i en sag mellem 3F og Dansk Byggeri om underbetaling af 17 rumænske ansatte hos IF Group i 2015 og 2016.

Dansk Byggeri har repræsenteret IF Group i sagen, mens 3F har ført sagen på vegne af de 17 rumænske ansatte, der arbejdede for IF Group i Danmark.

Voldgiftsretten slår i kendelsen blandt andet fast, at ”arbejdet systematisk har været lagt til rette med et massivt overarbejde, og at lønsedlernes timetal ikke kan anses for retvisende.”

Og at der er bevis for ”åbenbar overenskomstomgåelse som har stråmandskarakter”.

Ansatte anklager IF Group for underbetaling

DR fortalte i januar i år, hvordan 14 daværende eller tidligere ansatte hos IF Group alle beskyldte byggefirmaet for give dem løn for langt færre timer, end de havde arbejdet.

Dengang fortalte en af de tidligere ansatte, Giuliano Baluta, om en af de måneder, hvor han havde arbejdet for IF Group.

  • Jeg har arbejdet 298 timer. Men ved du, hvad der står på min lønseddel? At jeg ikke har arbejdet mere end 165 timer, siger han.

I forbindelse med DRs afdækning påstod IF Group., at firmaet overholdt overenskomsten.

mai mult la :   www.dr.dk

Lasă un răspuns