Seria articolelor în presa daneza despre românii de succes din Danemarca continua. Electricianul Constantin Bogdan Gorban a început o noua viata în Jutlanda si si-a luat casa la Brønderslev

0
528

Rumænsk gejst gav job.
Lærer på AOFs sprogskole hjalp ung elektriker fra Rumænien til praktik og fast job.

BRØNDERSLEV: Constantin Bogdan Gorban er 34 år og fra Rumænien. Han er oprindelig udlært elektriker i sit hjemland, og ved hjælp af en imponerende gejst, hårdt og målrettet arbejde tilført en smule held, er han i dag fastansat elektriker i et nordjysk firma.

b133d2c9-fa39-411f-a1ae-3c39018b7893

I foråret købte han eget hus i Brønderslev – et hus der for fremtiden skal danne tryg base for familien, der foruden Bogdan består af hans hustru Michaela samt parrets søn, Robert, på syv år.

  • Da jeg rejste fra Rumænien, læste jeg til ingeniør på universitetet. Jeg havde læst fire år og manglede kun et. Jeg blev gift og ville tjene penge til min familie, derfor rejste jeg ud for at finde job. Men nu vil jeg ikke rejse mere. Jeg vil ikke flytte fra Brønderslev.

Sprogskolens helte

Da Bogdan for fire år siden satte foden på dansk jord første gang, havde han mange års erfaring inden for byggebranchen. Han havde således drevet eget firma i Rumænien i en årrække, inden han søgte til Grækenland og siden til Italien for at arbejde – her var han i henholdsvis et og fem år.

Herefter blev kursen sat mod Danmark.

  • Jeg ville se, om Danmark var et godt land for mig og min familie – om jeg kunne integrere mig her. Og efter seks måneder i Silkeborg fulgte min kone og min søn efter.

Få måneder senere flyttede familien til Brønderslev, hvor Bogdan fik job på en gård ved Vrå. Et job som han var særdeles glad for.

  • Jeg har flyttet og flyttet. Men nu er mit liv her – jeg ville ikke flytte mere, så det var vigtigt for mig at lære sproget. I en kort periode gik jeg på sprogskole om aftenen, men jeg var træt efter en lang arbejdsdag. Jeg ville koncentrere mig om at lære dansk – derfor stoppede jeg med at arbejde, så jeg kunne gå i skolen om dagen.

mai mult la :  http://nordjyske.dk/nyheder/rumaensk-gejst-gav-job/66533e49-2432-41bb-bab6-76fc88661b70/112/1513

Lasă un răspuns