si baietii de la 3F au adulmecat sange: Noreco isi opreste cursurile… romanii au fost atrasi in Danemarca si pleaca acum mai saraci decat au venit

0
295

Efter at der er stillet spørgsmålstegn ved lovligheden og lødigheden af kursusforløb for en række rumænske og ungarske bygningshåndværkere, har EUC Nord i Hjørring og Frederikshavn stillet kurserne i bero. Foto: Arkiv.

Skole stopper kurser for rumænske håndværkere

EUC Nord har som konsekvens af kritik af kurser for især rumænske bygningshåndværkere stillet undervisningen i bero

Efter at der er stillet spørgsmålstegn ved lovligheden og lødigheden af kursusforløb for en række rumænske og ungarske bygningshåndværkere, har EUC Nord i Hjørring og Frederikshavn stillet kurserne i bero.

Det bekræfter EUC Nords direktør, A. Neil Jacobsen, over for Nyhedsbrevet 3F.

Det drejer sig om primært murere og tømrere, der er tilknyttet vikarbureauet Nordjysk Ressource (Noreco). Vikarbureauet har de seneste måneder haft omkring 200 især rumænere på skolebænken for at opkvalificere dem til job i den danske byggebranche. Kun få har tilsyneladende efterfølgende fået arbejde. De fleste har derfor måttet rejse hjem igen.

– Vi har fra ministeriet fået svar på de fleste af vores spørgsmål: om de overhovedet må gå på vores kurser, om et firma, der er vikarbureau, kan sende dem til os, og om de er berettiget til at modtage penge for kost og logi. Og i alle tilfælde har vi fået bekræftet, at det er i orden. Men nu vil vi have alt afklaret, inden vi begynder et nyt hold, siger A. Neil Jacobsen.

Ifølge direktøren mangler skolen endnu afklaring på, om sprogundervusningen og udlændingenes deltagelse i det hele taget var i orden.

Staten betaler det hele

Det er staten og dermed skatteborgerne, der betaler de udenlandske håndværkeres efteruddannelse. Med kursusafgift til skolen, kursusgodtgørelse til kursister og kost og logi kan udgiften pr. arbejder løbe op i omkring 10.000 kroner pr. uge.

Kurset består af en række forskellige elementer, blandt andet lovpligtige certifikatkurser i stilladsopstilling, anvendelse af truck og lignende, dansk byggestandard samt sprog.

I 3F Nordøstvendsyssel har faglig medarbejder Bent H. Pedersen fulgt en del af rumænerne. Han var således med til et møde, som LO og de faglige organisationer i Frederikshavn holdt med den udenlandske arbejdskraft i området.

– Der deltog vel omkring 100 rumænere, og historien var sådan set bedrøvelig. De var lokket til Danmark med løfte om arbejde efter et kort kursusforløb, men de fleste havde ikke udsigt til at få arbejde efter endt kursus. De har selv betalt rejsen til Danmark og er rejst hjem fattigere end de kom…

sursa si articol complet la 3F

Lasă un răspuns