Si înca un caz de sclavie în Danemarca. Patronul infamei fabrici de bomboane îsi platea angajatii români cu „biscuiti”: 35 kr/ora

0
342

Patronul fabricii de bomboane îsi supraveghea angajatii români prin videocamere si îi trata ca pe sclavi. Locuiau in podul casei acestuia dormind pe saltele si faceau baie in galeti

Løndumping:   Manden bag datofusk med flere tons gammelt slik betalte ned til omkring 35 kroner i timen, fortæller rumænske daglejere. Seks unge mænd fra Rumænien føler sig groft snydt og meget dårligt behandlet af deres nu tidligere chef i Danmark, David Yüksel. Østarbejderne fortæller til Fagbladet 3F, at de i en periode fra fem måneder op til tre år har arbejdet for arbejdsgiveren, som er involveret i en verserende sag om datofusk med gammelt slik i pallevis.
De seks mænd oplyser, at de arbejdede fra klokken syv om morgenen til syv om aftenen for David Yüksel på hans gård i nærheden af Hillerød. Rumænerne oplyser, at de blandt andet har udført bygge- og gartneriarbejde og rengøring samt sat nye datomærker på poser eller bøtter med gammelt slik.

Rumænere: Ned til ca. 35 kroner i timeløn

Rumænerne fortæller, at deres danske arbejdsgiver brugte videoovervågning. Samt at han sommetider tog billeder af deres arbejde for at komme tilbage fem minutter senere for at se, hvor langt de var nået med arbejdet.

Rumænerne oplyser, at de tjente omkring 400 kroner om dagen, og at lønnen blev udbetalt i kontanter af David Yüksel på hans kontor. Det svarer til en løn på ned til omkring 35 kroner i timen. 

– Vi var klar over, at det var en lav løn. Vi arbejdede så meget, at vi ikke kunne finde noget andet arbejde. Vi havde ikke andre alternativer. Og vi blev hele tiden lovet bedre forhold. Han løj, siger Lucian.

– Vi håbede, at der kom kontrol fra myndighederne, fra politiet og SKAT, siger han.

Rumænere tog bad i spand

Lasă un răspuns