Siddende præsident er genvalgt i Rumænien – Politiken.dk

0
398

Sejrsikker. Traian Basescu var sikker på sejr efter valget i begyndelsen af december. Men først efter en omtælling af 138.000 underkendte stemmer er han nu blevet endelig udråbt som vinder. (Arkivfoto) - Foto: VADIM GHIRDA/AP

Sejrsikker. Traian Basescu var sikker på sejr efter valget i begyndelsen af december. Men først efter en omtælling af 138.000 underkendte stemmer er han nu blevet endelig udråbt som vinder. (Arkivfoto) – Foto: VADIM GHIRDA/AP

Forfatningsdomstol afviser hans udfordrers klage over valgprocessen.

Rumæniens forfatningsdomstol siger god for resultatet af det tætte præsidentvalg. Dermed er det slået fast, at den siddende præsident, Traian Basescu, kan fortsætte endnu 5 år på posten.

Domstolen har afvist en klage fra den venstreorienterede udfordrer Mircea Geoana. Han hævdede, at Basescu svindlede sig til valgsejren gennem bestikkelse og valgfusk.

LÆS OGSÅTabere ved præsidentvalg: Der blev svindlet

Dermed er en måneds politisk krise slut i Rumænien og landet kan genoptage forhandlinger med den Internationale Monetære Valutafond, IMF, om en hjælpepakke på 20 milliarder euro (næsten 150 milliarder kroner).

Landet befinder sig nemlig i en økonomisk krise. En delegation fra IMF er nu på vej til landet for at diskutere statsbudgettet for 2010.

Siddende præsident er genvalgt i Rumænien – Politiken.dk

Lasă un răspuns