Sute de romani vin in Danemarca pentru a fura. Criminalitate organizata condusa de lideri interlopi aflati in Romania

2
320

Interpol preia cazul si deschide o ancheta.

Ifølge vicepolitikommissær Carsten Spliid fra Nordsjællands politi drejer det sig om plyndrende rumænere i hundredvis, og flere af de anholdte har ifølge Carsten Spliid erkendt, at de også bliver styret lokalt, når de kommer til Danmark. Sagen bliver internationalt nu betragtet så alvorligt, at selv Interpol er involveret. Hvilket JP naturligvis også totalt fortier.

Den samme holdning har Europol, det europæiske politisamarbejde. I sin statusrapport for 2009, der blev offentliggjort 28/4, konstaterer Europol, at netop »Schengen-samarbejdet er til fordel for de grænseoverskridende kriminelle

Cititi si:

Her anholder politiet syv romaer efter røveri
Af: Christian Rundager
             09/05/2011 12:57

Syv romaer anholdt i Nordjylland efter røveri af Kwik Spar. De vil formentlig blive fremstillet i grundlovsforhør med udvisningspåstand.Røveriet skete i morges kl. 09.44 hos Kwik Spar på Hovedgaden 32 i den lille landsby Poulstrup, der ligger syd for Hjørring.

– Det er en episode som efter min overbevisning ikke var planlagt som et røveri fra starten, men som udvikler sig til et røveri, siger efterforskningsleder Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.

Fem personer – to mænd og tre kvinder, der ifølge politiet er rumænske statsborgere – gik ind i Spar-butikken, mens to ventede udenfor i en bordeaux-farvet Opel.

– Kl. 9.44 indfinder der sig angiveligt fem sigøjner-typer i forretningen og forsøger at lave noget forvirring. Vi formoder, at det er en form for tricktyveri, de har planlag, fortæller Peter Skovbak.

En kvindelig ansat fatter ifølge efterforskningslederen dog mistanke.

– Hun går ind på kontoret, hvor der står et pengeskab, for at sikre pengene. Der bliver hun holdt tilbage af to sigøjnertyper med magt, og så er det, at det bliver til et røveri, siger Peter Skovbak.

Dem fem personer flygter efterfølgende fra den lille landsby, mens politiet rundkaster signalementet af flugtbilen. Omtrent en halv time senere er der gevinst i Nørresundby, knap 40 kilometer fra gerningsstedet.

Her stopper politiet i hvert fald kl. 10.20 en bil, der passer på signalementet med syv personer i.

– Nu skal vi have redt trådene ud, men min forventning er, at de alle syv vil blive fremstillet i grundlovsforhør, siger Peter Skovbak, Nordjyllands Politi.
Kriminel sigøjner-familie har kostet Danmark 74 mio. kr.

2 COMENTARII

  1. dureros, dar asta e adevarul, mai ales cei de la fermele de porci, li se termina contractele sezoniere si se apuca de dat in cap si de furat, pentru ca nu-i asa? putinii bani pe care i-au facut sau ii fac, ii trimit la rromanica sa-si achite datoriile la banci sau la terti, iar la final de contracte se trezesc fara niciun cent in buzunare.

Lasă un răspuns