Tiganii romani jubileaza: Acum ne putem intoarce in Danemarca !

0
300

….De 14 udviste rumænere er lykkelige over, at de nu kan rejse tilbage til Danmark. Nu vil de undersøge, om det er muligt at få erstatning oven på den ulovlige udvisning

De 14 udviste rumænere er lykkelige over, at deres udvisningen er blevet undererkendt, og er allerede nu på vej tilbage til Danmark.

– Vi er lykkelige, meget lykkelige! Jeg er så rørt, jeg kan næsten ikke forstå det. Nu kommer jeg til Danmark. Nu kan vi alle sammen komme til Danmark, siger den 31-årige udviste Pamela Gusita til politiken.dk, henvisende til sin familie.

Behandlet som hunde
Udvisningen blev annulleret af Højesteret, der gav Udlændingeservice ret i, at rumænerne ikke var til fare for samfundet, bare fordi de sov på Amager.

– De behandlede os værre, end man behandler hunde, forklarer Pamela, der ikke forstod, hvorfor hun og hendes familie blev udvist fra Danmark.

Rumænerne er EU borgere, og de kan derfor ikke bare sådan udvises af Danmark, men de har ikke ret til offentlig støtte.

LÆS OGSÅ: Udviste romaer sagsøger den danske stat

Ubehageligt for Københavnerne
Dette besværlige paradoks optager i øjeblikket Købehavns overborgmester Frank Jensen (S), og han kræver, at Udlændingeservice, Rigspolitiet, Justitsministeriet og Integrationsministeriet sammen finder en løsning på problemet.

– Det er årsagen til, at vi oplever et stigende antal udenlandske hjemløse i København. Nogle af dem lever som subsistensløse og begår småkriminalitet. Det er åbenbart ikke tilstrækkeligt til en udvisning, men det er ubehageligt for københavnerne og utiltalende for byens gæster, siger Frank Jensen.

Han synes, det er pinligt, at regeringen måtte undererkende deres egen udvisning efter et år.

– Men det kan ikke undre nogen, at mindre forseelser – som at opholde sig ulovligt i en lagerbygning – ikke er tilstrækkeligt til at udvise EU-borgere af landet, siger han.

LÆS OGSÅ: Romaer blev ulovligt smidt ud af Danmark

Ikke noget at diskutere
Højesterets afgørelse i denne sag er ikke til diskussion, mener Socialdemokratiets integrationsordfører, Henrik Dam Kristensen. Han vil i stedet se på mulighederne for at undgå lignende pinlige episoder i fremtiden.

– EU-borgere har særlige rettigheder, men de skal ikke kunne være subsistensløse i et andet land. Et samfund skal kunne værge sig mod tiggere og tyvebander, der kun er kommet til landet for at begå ulovligheder, siger han til ekstrabladet.dk.

De udviste romaer vil nu undersøge, om det er muligt at få erstatning.

 

 

….Jublende romaer: Nu kommer vi tilbage

Lasă un răspuns