To mennesker anholdt i Bukarest sigtet for spionage

0
337

En rumænsk militær officer, Floricel Achim, og en bulgarsk statsborger, Peter Zikulov, som udgav sig for at være forretningsmand, blev anholdt i den rumænske hovedstad Bukarest mistænkt for spionage til fordel for Rusland eller Ukraine, skriver den russiske netavis newsru.com.

Ifølge det rumænske dagblad Cotidianul leverede de anholdte tophemmelige dokumenter til en russisk repræsentant mod betaling.

Statsforræderi
Ifølge den rumænske netavis hotnews.ro har den anholdte officer, som er sigtet for statsforræderi, tilstået at han solgte hemmelige NATO-dokumenter, herunder oplysninger om alliancens kommunikationssystemer, radarer og militære kort, for 1000 dollar stykket. De stjålne NATO-hemmeligheder blev angiveligt sendt videre til et tredje land med hjælp fra den nu anholdte bulgarske forretningsmand, som ejede et konsulentselskab i Bukarest.

Diplomat udvist
‘Forretningsmanden’ nægter sig skyldig i spionage, men indrømmer kendskab til en ukrainsk embedsmand, som var interesseret i militære oplysninger.

Ifølge det bulgarske nyhedsbureau BTA er Bulgarien ikke involveret i sagen, og den bulgarske statsborger Zikulov handlede på egen hånd…. ekstrabladet

Lasă un răspuns