Tot filmul in detaliu, al arestarii celor patru hoti romani, doi barbati si doua femei, dupa furturile de la Stenløse og Frederikssund

0
318


Fire rumænere blev anholdt i Allerød efter turne til Stenløse og Frederikssund

Det er svært at begå kriminalitet, når der hviler et eller flere sæt årvågne øjne på en. Især når situationen gentager sig, når man kører et nyt sted hen. Det opdagede fire rumænske tricktyve onsdag, da de forsøgte sig i Stenløse og Frederikssund. Den skarpe opmærksomhed fik dem nemlig til konstant at flygte til nye steder, kun for at opdage, at også her blev der holdt øje med dem.

Banden blev først set kort for middag i Egedalcenteret. Her hæftede en 21-årig mand fra Stenløse sig ved to kvinder og to mænd. Mændene sad i bilen, mens to de to kvinder var aktive med at forsøge at sælge guld.
De to kvinder vakte fra starten mistanke. De kontaktede især ældre kvinder, og når de kom i nærkontakt med deres „kunder” havnede kvindernes hænder ofte i fremmede lommer.
Det fik den 21-årige til at holde godt øje med de to kvinder, og det opdagede de. Da de opdagede, at de blev overvåget satte de sig i bilen, en sort ældre Mercedes, og kørte bort.

Nicholas fulgte efter

Kort efter middag blev de fire set af opmærksomme borgere ved Sillebroen og starten af gågaden i Frederikssund. Også her forsøgte de to kvinder at sælge guld, mens deres hænder igen gik på vandring i fremmede lommer. Også her opdagede de, at de blev overvåget, og de tog igen flugten.
Denne gang fulgt en af de personer, der havde holdt øje med dem, 43-årige Nicholas fra Jægerspris efter dem:

„Jeg så dem gå hurtigt ind i en butik ved Sillebroen, og da de gik ud igen så jeg, at én af dem var i gang med at liste noget op af lommerne på en ældre mand. Så jeg skyndte mig at ringe til politiet og sætte mig ind i min bil og sætte efter dem, da de kørte væk i deres Mercedes,” fortæller Nicholas til Lokalavisen Frederikssund.
Fra Sillebroen gik turen til Torvet, hvor to kvinder hoppede ud af bilen, mens to mænd parkerede et kort stykke borte.
„Og så kunne jeg se, at de lynhurtigt gik i gang med to nye ældre – en mand og en kvinde – og så hoppede de ind i bilen igen og kørte væk.”
Herfra kørte bilen til parkeringspladsen ved den tidligere Kvickly-bygning i Falkenborggården.
„Og så ringede jeg til politiet igen, for jeg kunne se, at de gik hen til en ældre kvinde. Da de var forsvundet, gik jeg hen og talte med hende, og så opdagede hun, at hun havde mistet en halskæde til 30.000 kr.,” fortæller Nicholas.
Den 85-årige kvinde, der sad i en elscooter mistede ironisk nok sin halskæde, mens „guldsælgerne” forsøgte at sælge en anden guldkæde til hende. Efter tyveriet tog de fire personer igen flugten. De mange henvendelser fra årvågne borgere betød dog, at politiet var tæt på.
Klokken 13.22 kunne politiet så anholde de fire personer, der viste sig at være rumænere. De blev stoppet i bilen på Hillerød Motorvej tæt ved Allerød.
Der er tale om en 36-årig mand, en 23 årig mand samt to kvinder på henholdsvis 25 og 21 år.

Ville lægge guld i lommer

Kvinderne forklarede selv til politiet, at der var tale om en misforståelse. De ville blot sælge guld. Når deres hænder havnede i andre folks lommer, var det fordi de ville lægge guldet der, og så få folk til at købe det. Det forklarer dog ikke helt, hvordan det kan være, at den ene af kvinderne havde den stjålne guldkæde på sig.
Rumænerne bliver fremstillet i eftermiddag til et grundlovsforhør. Hvis der kan rejses en straffesag vil Nordsjællands Politi efter en eventuel dom forsøge at få udvist de fire.

 


http://egedal.lokalavisen.dk/tyvebande-anholdt-efter-togt-/20110414/artikler/704149794

Lasă un răspuns