Un nou scandal cu muncitori români în Danemarca. Au construit toaletele din noul sediu al Politiei Centrale din Copenhaga si au fost platiti cu „nasturi si margele”. Sindicatul 3F explodeaza „Ilegal, salarii incorecte de dumping”

0
263

Underbetalte rumænere byggede politiets toiletter.

3500 kroner i hånden for 14 dages arbejde fik rumænske arbejdere på byggeriet af Rigspolitiets nye kontordomicil. Imens boede de hos underentreprenøren blandt skidt og pap.

Når kriminalteknikere og cyber-specialister fremover går på toilettet i Rigspolitiets ombyggede kontordomicil i Glostup, bliver det på fliser lagt af underbetalte østarbejdere.

For på trods af de krav, som bygherren PensionDanmark stiller til entreprenørerne på dets byggerier, har tre rumænere alligevel fået arbejde på pladsen til dumpingpriser.

Det viser et forlig på 18.000 kroner, som 3F har indgået med en af underleverandørerne på pladsen.

Ifølge rumænerne og 3F ankom de omkring nytår for at arbejde for firmaet Aut. VVS & El Teknik ApS. Rumænerne blev indkvarteret på firmaets adresse i Rødovre i en beskidt lejlighed, hvor pap skulle holde kulden ude. Det betalte de angiveligt 1500 kroner per person for, ligesom de betalte 500 kroner for en ansættelseskontrakt, de aldrig så.

Efter udgifterne blev fratrukket, fik de hver 3500 kroner i hånden for 14 dages arbejde midt i januar.

Imens skulle de rumænske håndværkere arbejde på blandt andet byggeriet af Rigspolitiets nye kontordomicil. Men ifølge dem var forholdene og lønnen ikke, hvad de var blevet lovet – og så gik de til 3F.

  • Den her sag er et udtryk for, at social dumping kan ske alle steder. Jeg er bare glad for, at alle var enige om, at sagen skulle løses hurtigst muligt, og at vi fik det gjort. siger faglig sekretær i 3F, Michael de Gier, der har forhandlet forliget på plads.

https://fagbladet3f.dk/artikel/underbetalte-rumaenere-byggede-politiets-toiletter?utm_campaign=16022018-2&utm_medium=email&utm_source=Newsletter

Lasă un răspuns