Un ofiter roman de politie tocmai a sosit in Danemarca. El va lucra impreuna cu politistii danezi la solutionarea multelor cazuri de infractiuni romanesti…

0
334

Problemer med indbrud, butikstyverier og røveriet begået af rumænere har fået dansk politi til at invitere rumænsk kollega på besøg.
En rumænsk politimand er netop kommet til Danmark for at hjælpe politiet med sager, hvor rumænske statsborgere er indblandet.

Det er Nordsjællands Politi, der har bedt om besøget, der foreløbig er sat til at vare i en måned.

– Alle politikredse på Sjælland får mulighed for at bruge hans assistance, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo.

Rumænere optræder i sager lige fra mindre butikstyverier og til røverier.

– Vi forestiller os, at han skal være med til at skaffe oplysninger fra Rumænien, når vi har anholdt en.

– Og samtidig kan han være med til nogle af afhøringerne, så vi kan få afklaret, om nogle i hjemlandet sender folk af sted og organiserer det, der skal foregå, siger Karl Erik Agerbo.

Samtidig understreger politiinspektøren, at en del rumænere uden tvivl kommer til Danmark i et helt legalt ærinde – nemlig for at få et almindeligt arbejde.

Arrangementet er kommet i stand via en anmodning til det europæiske politisamarbejde Europol. Den rumænske politimand arbejder som en såkaldt forbindelsesofficer.

Rumænsk politimand hjælper dansk politi

cititi si : Postul danez DR TV: Ofiter roman detasat la politia din Helsingør, Danemarca va extermina infractorii romani

Lasă un răspuns