Un roman a fost prins cu masina plina de blugi furati…

1
544

Un grup de tineri a fost vazut in Næstved, incarcind saci cu blugi intr-o masina cu numare de inregistrare straine. Un cetatean a alertat politia care a reusit sa opreasca masina respectiva in apopiere de Sorø. Tinerii din masina au reusit sa fuga dar politia a reusit sa il prinda pe sofer. El este roman si se afla in arest perventiv in Næstved. In masina se aflau mai multe lucruri furate la diverse spargeri….

Rumæner stoppet med bilen fuld af cowboybukser

En gruppe unge mennesker kom sent på eftermiddagen onsdag slæbende med favnen fuld af cowboybukser, som de læssede dem ind i en udenlandsk indregistreret bil i Nygade i Næstved. Og det fik et vidne til at kontakte politiet.

Det gav pote, for da en politipatrulje senere stoppede bilen i Sorø¸,viste bilen sig at være stoppet med forskellige ting, der ser ud til at være stjålet ved diverse indbrud.

De fleste af de personer,der var med i bilen, nåede at stikke af til alle verdenshjørner. Men politiet slog en klo i en 29-årig rumænsk mand, som har overnattet på Politigården i Næstved.

Sådan lyder den kortfattede version af en daglig begivenhed fra den danske virkelighed. Men bag den kortfattede notits, som er hentet fra DR P4 Sjællands hjemmeside, gemmer sig en mere usædvanlig historie. Læs her, hvordan vidnet, der kontaktede politiet, forfulgte tyvene, indtil politiet slog kloen i en af dem. For at undgå risiko for repressalier har vidnet ikke ønsket sit navn frem, men hans identitet er kendt af redaktionen:

– Jeg havde netop lukket bagagerumsklappen på min sorte BMW. Kl. var ca. 16:47. Pludselig kommer fem mænd løbende fra Museumshaven ud mod Nygade. De havde alle favnen fuld af et eller andet – kunne være cowboybukser. De taler et sprog, jeg ikke forstår. Hva’ sker der?

Jeg står nok lidt måbende og kigger – går hen mod den hvide bil, som de fem sætter sig ind i. Det er en hvid stationcar – Golf tror jeg. Jeg vil se, om det er danske numre. Det er det ikke. En tanke slår mig naturligvis……

– Kl. 16:49 ringer jeg 114. Jeg vil fortælle politiet om min observation. „Ved hasteopkald ring 112” siger stemmen. Nå, nå – måske lige dramatisk nok. Bilen er i mellemtiden væk.

– Noget i mig siger, at det ikke kan være rigtigt. Er man gæst i et andet land, opfører man sig ordentligt!

– Jeg starter min sorte BMW og sætter efter den hvide Golf. Allerede her må jeg træffe et valg – højre eller venstre i Grønnegade. Vælger venstre. Nede ved krydset ved Farimagsvej ser jeg bilen. Den blinker til venstre mod Ehlers-krydset. Jeg kører efter – er to biler bagved. I Ehlers-krydset kører bilen over for rødt – shit! Jeg stopper og venter på grønt. Næste valg – Havnegade eller Slagelsevej. Jeg vælger Slagelsevej – heldigt. Den hvide Golf holder for rødt i Karrebækkrydset og er låst af en forankørende bil. Jeg kører bag den hvide Golf. Der er to biler imellem os. De to biler drejer af, og jeg kører nu direkte bag den hvide Golf. Ringer kl. 16.59 112. Efter et langt øjeblik kommer en stemme i røret – „Noter følgende ned siger jeg, jeg forklarer senere”. Jeg giver manden bilens registreringsnummer og følger efter den hvide Golf – mod Slagelse. Imens bliver jeg stillet om til Næstved Politi – Jeg sænker farten lidt og lader den hvide Golf komme lidt foran – de skal jo ikke fatte mistanke……

– I rundkørslen ved omfartsvejen ser jeg, at de fortsætter mod Slagelse – høj fart og så midt i myldretiden. Nå, venter stadig på politiet – der sker bare ingenting! Vallensved, Kyse – hvad sker der?

– Jeg afbryder og ringer igen 112. „Fik du ikke kontakt,” spørger den samme mand som før……. „Jeg stiller dig direkte igennem”. Igen må jeg vente. Jeg kan nu ikke længere se den hvide Golf – jeg må følge min intuition og fortsætter mod Slagelse.

– Endelig kommer en stemme i røret – „Vagtcentralen, Næstved Politi. Du følger efter en bil? Hvad har du set?” Jeg tænker – håndholdt mobiltelefon, for høj fart, vagtchef hos Næstved Politi – godt, at man har automatgear…..

– Jeg fortæller om min oplevelse og siger, at jeg jo ikke ved, om det er noget ulovligt de pågældende har lavet…. Vi bliver dog enige om, at de nok ikke har helt rent mel i posen – så jeg vil blive ringet op af en betjent fra en patruljevogn. Adrenalinen pumper – pokker tage disse østeuropærere, jeg skulle bare hjem. Holder hårdt fast om rattet med venstre hånd og telefonen i højre. Laver en lidt voldsom overhaling, og jeg kører nok lige i overkanten, set i forhold til de lovlige 80 km/t. Tænker om det er en gyldig undskyldning, at man forfølger potentielt kriminelle – alligevel må jeg konstatere, at jeg totalt har mistet kontakt. Øv.

– Overvejer at vende om, da jeg når Fuglebjerg og stadig intet har hørt fra politiet. Holder dog fokus og når næsten Slagelse før telefonen ringer. „Hej, det er X fra vogn 8, Slagelse Politi”. „Du følger efter en bil – har du et registreringsnummer?” Jeg nævner, at jeg har givet nummeret, og at jeg ikke kan huske det – i øvrigt må jeg konstatere, at jeg har mistet kontakt med den hvide Golf. „Ok,” siger betjenten – „Vi kigger efter bilen.” „Hvor fedt er det,” tænker jeg, „Nu smutter de alligevel.” I tanken er jeg på vej hjem. Jeg kan dog ikke slippe tanken om, at de ikke skal have lov at slippe.

– Ved Antvorskov kaserne er der et dobbelt spor. Jeg kører bagest i en række på fem biler. Bilen foran trækker til højre. Jeg giver gas og sender en venlig tanke til kræfterne ude foran. Jeg overhaler de første to. YES – der er den hvide Golf igen. Jeg kører ind bag Golfen – ved ikke, hvordan de føler, da den sorte BMW pludselig igen er bag dem. Lygterne på min sorte BMW er karakteristiske, så de er garanteret ikke i tvivl. Måske ser de mig først ved den store rundkørsel ved indkørslen til Slagelse. Golfen blinker til højre for at køre på motorvejen mod København.

– Kl. er nu godt 17. Jeg ringer til betjenten i patruljevognen. Forklarer, at jeg igen har fået kontakt og at vi er på vej mod København. Kan i øvrigt nu konstatere, at bilen er fra Bulgarien. Fint med disse EU-plader. Betjenten er omgående med og spørger, hvor hurtigt vi kører. Jeg svarer, at vi først lige er ved at køre på motorvejen – men jeg følger efter, nu skal de fanges! Patruljevognen må være lige i nærheden – betjenten siger, at de er der om et par minutter.

– Adrenalinen pumper hårdt, kan jeg mærke. Jeg kører mig i en rimelig afstand fra den hvide Golf. Mon de har opdaget mig? Svaret kommer hurtigt – Golfen blinker af for at dreje ind på Rasteplads Antvorskov, der ligger umiddelbart efter, vi er kommet på motorvejen.

– Fysisk kontakt ønsker jeg naturligvis ikke, så jeg fortsætter og ringer igen op til betjenten. Jeg forklarer ham situationen. Politiet tager rastepladsen er meldingen. Fint, tænker jeg og triller roligt mod Sorø. Jeg kører 80 – var det fordi, de have opdaget mig, eller skulle de virkelig holde pause? Vil de prøve at snyde mig, må jeg jo snyde dem….

– Ringer til hustruen ca. kl. 17.30 for at fortælle, hvor jeg er, og hvad jeg har gang i. Mens vi taler, ser jeg den hvide Golf i bakspejlet – adrenalinet pumper igen. De lægger sig bag mig et kort øjeblik, hvorefter de overhaler. Jeg kigger lige ud og lader som ingenting. Afbryder med hustruen og ringer igen til betjenten. „De snu narrer de mindre snu,” siger jeg. „Den hvide Golf har lige overhalet mig – jeg følger efter.” „Tænkte det nok,” svarer betjenten „De ville bare ryste dig af. Vi er på vej. Hvor stærkt kører I?” „150 km/t,” svarer jeg. Det kommenteres ikke. Godt jeg har automatgear. Det aftales, at jeg skal holde telefonen åben så jeg kan fortælle, når jeg ser et skilt. De vil gerne vide, hvor jeg er. Jeg kigger efter den hvide Golf, kigger efter skilte og holder telefonen.

– Pludselig er rummet bag mig blåt. Dumt spørger jeg betjenten i telefonen: „Kører I med udrykning?” Svaret giver sig selv – „Hvor er bilen,” spørger betjenten. „Der,” siger jeg og blænder op, så den hvide Golf bades i lyset fra min sorte BMW.

– Farten stiger nu til mellem 170-180 km/t. De unge mennesker i den hvide Golf forsøger at stikke af. Jeg kan se det blå blink og tydeligt høre lyden fra patruljevognens udrykning. Jeg følger med på afstand – det er onsdag eftermiddag, og jeg var på vej hjem………

– Ved den første afkørsel ved Sorø forsøger den hvide Golf at stikke af. Patruljevognen og den sorte BMW følger efter. BMW’en dog i behørig afstand……

– De unge mennesker i den hvide Golf må være kommet på bedre tanker, for da jeg kommer op for enden af afkørslen er luften igen oplyst af blå blink. I vejkanten holder den hvide patruljevogn med den hvide Golf foran. Turen er slut, og overnatningen måske reddet.

– Jeg kører fobi – pulsen er høj og adrenalinen pumper hårdt rundt i kroppen.

– Holder ind i vejkanten lidt længere fremme. Skriver en SMS til betjenten „Håber det var ulejligheden værd?

– Ringer til hustruen igen og fortæller, at jeg er på vej hjem. Da jeg drejer i krydset ved den gamle hovedvej 1 ser jeg yderligere en patruljevogn med fuld udrykning dreje ned mod det sted, hvor den hvide Golf blev stoppet. Jeg tænker: „Måske var det ulejligheden værd.”

– Da jeg kommer hjem, har jeg virkelig behov for at komme ud og få luft. Løber en tur og tænker på, hvad de unge knægte tænkte, da den sorte BMW pludselig holdt bag dem ved rundkørslen i Slagelse.

– Kl. 18.36 får jeg en opringning fra Slagelse Politi. Jeg er ude at løbe, så jeg får følgende besked: „Hej. Det er X fra Slagelse Politi. Jeg vil bare sige tak for hjælpen. Vi har bragt køretøjet til standsning og fundet en hel del tyvekoster nede fra Næstved. Så du skal have tusind tak for hjælpen.”

– Jeg sender en SMS – „Tak for din besked. Fint, at det var turen værd. Skal du have det hele med, kørte de også over for rødt i Ehlers-krydset midt i myldretiden……..

– Man ved aldrig, hvad dagen bringer……….

Den 29-årige rumænske mand, det lykkedes politiet at indfange, er efterfølgende fængslet efter grundlovsforhør.

Rumæner stoppet med bilen fuld af cowboybukser

 

http://mobil.berlingske.dk/article.pml;jsessionid=BA444814CDCA33EEB6D41B34580EC34E.uw-portal1?guid=3904157

1 COMENTARIU

  1. vecinii suedezi ce patimesc Evadari in serie din inchisori straine
    Ioan Ursut este unul dintre cei mai temuti infractori din Suedia. El si-a dobandit „celebritatea” atat prin faptele violente pe care le-a comis, cat si prin patru evadari spectaculoase din inchisori din Suedia si Italia. Potrivit unor surse din fosta Militie Baia Mare, activitatea infractionala a lui Ursut a inceput cand acesta avea 24 de ani. Atunci, el a fost principalul suspect in cazul incendierii Teatrului de Papusi din Baia Mare si a unei locuinte. Conform sefului IPJ Maramures, Ursut „a fost cercetat pentru fapte deosebit de grave comise in judetul Maramures inca din anii ’80”. Insa in timpul cercetarii acesta a reusit sa fuga din tara. Ursut, altfel absolvent de facultate, a fugit in 1983 in Italia, impreuna cu o prietena. Un an mai tarziu, impreuna cu un alt roman au omorat in bataie, langa Verona, un traficant de tigari care i-ar fi inselat cu 20.000 marci.

    Ursut a fost condamnat la 18 ani de inchisoare, in absenta. In august 1984 a reusit sa fuga, impreuna cu alti doi romani, din Italia in Suedia, unde s-a stabilit ilegal. Doi ani mai tarziu, localitatea suedeza Helsingborg este scena a trei omoruri comise asupra unor romani, nimeni alti decat prietenii lui Ursut: Alexandru Vlonga este gasit mort (impuscat in ceafa cu un pistol de calibrul 7,65 mm), Elena Crunicean, care se afla in Suedia cu viza turistica, este gasita ingropata pe o plaja, iar Constantin Petrisor este si el gasit decedat (impuscat in ceafa cu un pistol de calibrul 7,65 mm), ingropat intr-o cariera de piatra. Ursut recunoaste intr-unul dintre procesele sale ca a fost in apartamentul lui Petrisor, la un moment dat chiar recunoaste ca l-a omorat pe barbat, dar apoi isi retrage declaratia si nu va fi niciodata condamnat pentru aceasta omucidere. In iunie 1986 insa este condamnat la un an si sase luni inchisoare pentru posesie ilegala de arma si intentie de jaf, tot in Suedia, dar si pentru inselaciune si uz de fals.

    Din acel moment incepe sirul evadarilor al caror protagonist este Ursut. Prima evadare are loc in mai 1988: infractorul roman pleaca in pantaloni scurti din inchisoarea din Norrköping, amenintand gardienii cu un pistol facut din lemn. Este prins dupa o zi. In septembrie 1989 are loc a doua evadare, cea mai spectaculoasa, din inchisoarea din orasul Hall: uns cu ulei, Ursut iese printr-o gaura de 17 cm x 49 cm pe care o facuse cu o panza de ferastrau. Reuseste sa ramana in libertate timp de peste o luna, cand este din nou implicat intr-o tentativa de omor: impusca doi politisti suedezi intr-un restaurant din Stockholm. Politistii supravietuiesc, iar Ursut este prins zece zile mai tarziu, dupa ce doua femei il recunosc. Este condamnat la 8 ani de inchisoare pentru tentativa de omor, iar femeile impart recompensa de 500.000 de coroane care se pusese pe capul lui. In decembrie 1990, romanul incearca sa evadeze din inchisoarea Norrköping.

Lasă un răspuns