UPDATE – imagine de la tribunal. Marius Birnescu liderul bandei de romani raspunzatoare de crima bestiala de la Skovby, ar putea primi 15 coti

1
257

Ciumetele primise deja 10 ani dar a facut apel. Se pare ca acum instanta ii va mari sentinta la 15 ani…

Ellen Nørgaard overlevede kun fordi hun spillede død. Hendes mand Karsten Nørgaaard blev slået og sparket ihjel.  (Foto: Ernst Van Norde)
Ellen Nørgaard overlevede kun fordi hun spillede død. Hendes mand Karsten Nørgaaard blev slået og sparket ihjel.

Skovby-drab: Hovedmanden står til 15 år for dødsvold

Endelig dom over Karsten Nørgaards drabsmænd: Hovedmanden bag hjemmerøver-bande står til 15 års fængsel.

Han er hovedmanden bag det brutale og dødelige hjemmerøveri i Skovby. Han er 32 år, fra Rumænien og kom til Danmark med en røverbande udelukkende for at berige sig med værdier fra de danske hjem.

Værdier, som han i form af et fjernsyn, nogle smykker og 1500 kr. i kontanter da også fik med sig under hjemmerøveriet i Skovby. Men det blev den 76-årige Karsten Nørgaard, der måtte betale prisen – med sit liv.

Risikerer 15 års fængsel
Manden Mares Birnescu prøver i disse dage lykken i Vestre Landsret. Sidste år fik han som den eneste af den i alt seks mand store røvergruppe 10 års fængsel for hjemmerøveriet. Men Birnescu ankede dommen til landsretten, hvor et nævningeting i morgen afsiger dom i sagen.

Her risikerer rumæner-røveren dog en tillægsstraf på yderligere fem år, idet statsanklager Peter Brøndt Jørgensen har krævet 15 års fængsel på baggrund af røveriets særlige voldsomme karakter.

Ellen spillede død og overlevede
Natten til den 2. oktober 2008 trængte fem rumænske mænd ind i ægteparret Nørgaards hjem i Skovby ved Galten, mens en sjette mand holdt vagt udenfor. Her slog de den 76-årige Karsten Nørgaard ned, sparkede ham på kroppen og i hovedet, så han døde af de mange slag. Konen Ellen Nørgaard, der blev slået og bagbundet, overlevede kun, fordi hun spillede død.

Står bag 46 andre indbrud
Efter først at have anket byrettens dom til landsretten blev tre af røverne på 21, 23 og 24 år i august idømt henholdsvis 8 år, 8 år og 8 år og tre måneders fængsel for hjemmerøveriet. To andre fra røvergruppen fik 2 år og halvandet års fængsel for tyveri. Mens den 32-årige fik 10 års fængsel men altså ankede dommen. Sidstnævnte er desuden også dømt for 46 andre indbrud.

I morgen afgøres sagen, når Vestre Landsret afsiger dom om skyldsspørgsmålet, men først i næste uge vil selve strafudmålingen falde.

….Skovby-drab: Hovedmanden står til 15 år for dødsvold

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns