Va amintiti de românul (ofiter sub acoperire) care a participat la ordinele Politiei Române la mai multe jafuri în Danemarca. Vrea sa dea statul danez în judecata pentru ca a fost tinut la puscarie desi a fost declarat nevinovat

0
472

Frifundet rumænsk stortyv presser på for erstatning

En usædvanlig sag om en rumænsk chauffør, som i Jylland begik grove tyverier efter aftale med sit hjemlands politi, vendes og drejes fortsat hos myndighederne.

Nu skal den øverste anklager, Rigsadvokaten, afgøre, om manden skal have erstatning.

I alt 201 døgn var manden varetægtsfængslet under forløbet, som endte med, at han blev frifundet.

Ganske viste er der ingen tvivl om, at han først stjal tre entreprenørmaskiner fra Scantruck i Skive i november 2013. Og at han i den følgende måned deltog i tyveriet af seks teleskoplæssere fra Nicolasen & Larsen i Ulfborg.

Men både byretten i Holstebro og Vestre Landsret frifandt ham. Han havde været i god tro, mente domstolene. Det rumænske politi havde nemlig garanteret ham, at han ikke ville blive straffet.

4304707-politi

Chaufføren var såkaldt civil agent i en politioperation, som skulle afsløre bagmænd i en rumænsk mafiaorganisation.

Imidlertid har Statsadvokaten i Viborg afvist at betale erstatning på 160.000 kroner, som chaufførens advokat, Peter Hviid, har krævet.

Begrundelsen for afslaget er, at manden ikke sikrede sig, at de danske myndigheder var indforstået med hans tyverier og med operationen. Hvilket de overhovedet ikke var.

Det er dette afslag på en økonomisk kompensation, som advokaten nu håber at få omgjort hos Rigsadvokaten.

Undervejs i forløbet har de rumænske myndigheder tilsyneladende haft forskellige holdninger til chaufførens virke, kan man læse i statsadvokatens afgørelse.

Mens han sad varetægtsfængslet, holdt rumænsk og dansk politi møde om affæren. Her fik danskerne at vide, at rumænsk politi ikke ville have noget imod, at chaufføren blev straffet for tyverierne.

http://localeyes.dk/a17150-1234-frifundet-rumaensk-stortyv-presser-paa-for-erstatning/

mai multe despre acest caz la :

http://www.tvmidtvest.dk/nyheder/15-03-2016/2220/rumaensk-politi-stod-bag-kup-i-midt-og-vestjylland

Lasă un răspuns