Video. Val de infractiuni comise de romani in Jutlanda. Alisa Krogh, organizatia romana-daneza din Aalborg declara…

0
374

Nordjyllands Politiet oplever i øjeblikket en stigning i kriminalitet begået af rumænere. Alene i nat blev fire rumænere anholdt i Nr. Sundby.


Nordjyllands Politiet oplever i øjeblikket en stigning i kriminalitet begået af rumænere. Alene i nat blev fire rumænere anholdt i Nr. Sundby, mens de var i gang med et indbrud, eller på cykel på vej ud til et indbrud.

– Det kan vi se over hele landet. De står for en del af indbruddene i private beboelse. Vi må jo sige at det er et stigende problem med rumænere her oppe i Nordjylland, siger vicepolitikommissær Ole Jensen, Nordjyllands Politi til TV2/Nord.
 
Hos den dansk-rumænske venskabsforening i Aalborg oplever formanden, Alisa Krogh, også en større tilstrømning af rumænere. Flere gange har nogle af dem pludselig banket på hendes dør for at få hjælp.

– Jeg prøver at forklare dem, at Danmark er et lille land, og danskerne har også problemer med at få et job, så vi kan ikke finde job til rumænere lige i øjeblikket, siger Alisa Krogh, formand for Dansk Rumænsk Forening i Aalborg til TV2/Nord.
 
Ifølge Alisa Krogh kommer de mange rumænere primært fra Italien og Spanien, som i øjeblikket er ramt af økonomisk krise. Derfor søger de nu nordpå – nogle gange også med det formål at begå kriminalitet.
 

– Det er ikke de fattigste rumænere der kommer her til Danmark. Det er dem, der stadigvæk har et hus eller en lejlighed i Rumænien, som er betalt. Måske mangler de penge til smart tøj, en god bil eller en lejlighed til deres børn, siger Alisa Krogh, formand for Dansk-Rumænsk Forening i Aalborg.

Lasă un răspuns