Ziarul Politiken scrie despre homelesii romani in Danemarca

3
352

Alex Bálásicá, 25 år, fra Rumænien. Har været i Danmark i tre uger. »I Rumænien arbejdede jeg hårdt og gik på universitetet, hvor jeg læste til marineofficer. Men pludselig var der ikke mere arbejde, og så kunne jeg ikke betale mine studier. Her leder jeg efter job hver eneste dag, og jeg er ikke kræsen. Danskere tror, at alle rumænere er ens. De tror, at jeg stjæler, og ser på mig, som om jeg var kriminel. Men vi rumænere er meget forskellige«.

Constantin Marinescu, 56 år, fra Rumænien. Har været i Danmark i seks måneder. »Jeg vil gerne skabe mig en tilværelse her, men det er umuligt. Når du er udlænding, er det meget svært at få hjælp i Danmark. Det sidste halve år har jeg sjældent haft en seng at sove i, og der er ikke mange steder at gå hen. Rumænien har ikke midlerne, men det har Danmark. Her er teenagere, der er taget alene op til Danmark og må sove på gaden. Hvorfor får de ingen hjælp?«. 
Mioara Sparios og Corina Sparios, 42 år og 20 år, fra Rumænien. Har været i Danmark i en måned. »Vi bryder os ikke om at være her i Danmark, men vi har ikke noget valg. Der er ikke noget arbejde i Rumænien, men vi er nødt til at skaffe penge til familien derhjemme, for min datter er meget syg, og medicin er dyrt i Rumænien. Om dagen er her fint nok, men så snart det bliver mørkt, skal man have vintertøj på for at klare sig i kulden. Det er der mange, der ikke har«.  Michael Fararo, 23 år, fra Rumænien. Har været i Danmark i en måned. »Inden jeg kom hertil, boede jeg otte måneder i Italien. Men der var ikke noget arbejde, så jeg tog til Danmark for at prøve lykken her. De første to uger levede jeg på gaden. Lige nu er jeg o.k., men det eneste, jeg ønsker, er et arbejde. Et hvilket som helst arbejde. Hjemme i Rumænien har jeg en søn på to år, der ligger på hospitalet med kræft. Jeg er her for at skaffe penge til hans operation
 Rodica Calinescu, 42 år, fra Rumænien. Har været i Danmark i tyve dage. »Min familie er hjemme i Rumænien, men min søn og jeg tog herop for at tjene penge ved at arbejde. Jeg synes, Danmark er et rart sted, men det er hårdt ikke at have nogen penge til mad. Det er godt, at der er pant på flaskerne, for så kan vi overleve ved at samle dem. Danmark er meget koldt, men det kan vi godt klare. Uanset hvad der sker, bliver vi her foreløbig«.

sursa: http://politiken.dk/fotografier/nyhederfoto/ECE1133808

3 COMENTARII

  1. am fost si eu cu ei acolo dar nu mi se par a fi tigani ,trebuie sa traiesti printre ei ca sai intelegi.de multe ori te ajuta tiganii astia decat romanii, cu dedicatie de la roomyyy de la buzau ptr baietii din copenhaga ,axeltorv 12 .

Lasă un răspuns