7 studenti români, practicanti la ferme în Danemarca, cistiga competitia cursului AGRINORD

0
490

Erfa-gruppen iført de orange førertrøjer i Erfagruppe 2.0 Matchen, hvor de vandt anden runde. (Det er Christina Guldbæk nummer to fra venstre)

Agri Nords erfa-gruppe for udenlandske medarbejdere ”Move Together” har vundet anden runde i konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen, der afvikles af Videncentret for Landbrug.

Der er mange ting man skal lære både fagligt og personligt, når man kommer til Danmark fra eksempelvis Ukraine eller Rumænien for at arbejde i landbruget. Det er ikke blot sproget men også viden om samfundet generelt – for slet ikke at tale om alle de faglige spørgsmål, der kan dukke op til arbejdet i stalden. En erfa-gruppe bestående af syv rumænere, to ukrainere og en polak mødes for at dele erfaringer og modtage undervisning. Det er Agri Nord, der er tovholder for gruppen.
Gruppen, der har navnet Move Together, bruger blandt andet Facebook til at holde kontakten mellem møderne og til at dele erfaringer både fagligt og personligt.

Deltager i dyst
Videncentret for Landbrug afvikler en konkurrence kaldet Erfagruppe 2.0 Match, hvor fem grupper dyster om en pengepræmie, som kan bruges til et fælles arrangement. Grupperne bedømmes og tildeles point for deres måde at bruge de sociale medier til vidensdeling og erfaringsudveksling. Konkurrencen kører frem til slutningen af 2014.

Nye grupper på vej
HR-rådgiver hos Agri Nord, Christina Guldbæk, fortæller, at gruppen har været så stor en succes, at de lige nu planlægger at starte to nye grupper for udenlandske medarbejdere. Erfaringerne fra gruppen er, at det fungerer rigtig godt at have en lukket Facebook gruppe, hvor deltagere kan udveksle erfaringer, arrangere sociale sammenkomster, stille hinanden faglige spørgsmål eller hvad de nu ønsker at bruge forummet til.
– I starten var det mest os danskere, der står for gruppen, der satte dagsordenen på Facebook, men efterhånden er gruppen kommet aktivt på banen, siger Christina Guldbæk.

http://www.agrinord.dk/nyheder/erfa-gruppe-for-udlaendinge-bruger-facebook.aspx

Lasă un răspuns