998 de tineri români primesc burse de la statul danez. Rectorul Universitatii „Sïnt studenti excelenti, speram sa ramîna în Danemarca”

0
560

Centrele universitare preferate de stundetii români sînt la Copenhaga, Aarhus si Aalborg. Sînt studenti din Romania si la Universitatea din Roskilde.

Vi skal være glade for at 998 rumænere får dansk SU

Vi tjener på, at de bliver i DK med deres gode uddannelser.

  • Jeg hørte lige en rektor udtale, at de (udenlandske studerende) generelt var meget dygtige.

ok studerende

  • Og de skal arbejde 11 timer pr. uge dokumenteret for, at få SU, så vi skal glæde os over, at de vil læse her.

Sådan skriver nationens! Kaj O i en af de 20 kommentarer, der er skrevet om de nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, der viser, at antallet af udlændinge på SU er steget til mere end det syvdobbelte fra 2013 til 2014. Fra 546, der modtog SU i januar 2013, til 3.945 i januar 2015. Kaj fortsætter sin argumentation således:

  • Vi tjener fakta kr. 27.000 pr. år. pr. studerende, og mere hvis de bliver i DK lidt bagefter.

  • Der er ingen spor af at danskere bliver ringere stillet af dette, tværtom, det er alle til bedste.

  • Det er kun videregående uddannelser, der søges af udlændinge på grund af sprogkrav, så fra proffesionsbachelor og nedad er der ingen udenlandske ansøgere, skriver Kaj, der dermed er helt på linje med minister Sofie Carsten Nilsen.

Men hvad synes du? Er det godt eller skidt at udlændinge kommer til Danmark for at studere?  

Mange af de udenlandske studerende kommer fra østereuropa – og Rumænien og Litauen er klart de to lande med flest borgere på dansk SU. I løbet af 2014 har 998 rumænere og 698 litauere på et eller andet tidspunkt modtaget uddannelsesstøtte.

Til sammenligning er vores nordiske naboer slet ikke i nærheden af de tal. Kun 178 svenskere og 52 nordmænd har på et givent tidspunkt i samme periode været en del af SU-systemet, skriver DR.

 

http://ekstrabladet.dk/nationen/vi-skal-vaere-glade-for-at-998-rumaenere-faar-dansk-su/5497834

Lasă un răspuns