Analiza despre viata mizerabila a românilor de etnie rroma, care aduna sticle goale în Copenhaga

0
299

Hjemløse rumænske flaskesamlere: Har et overskud på 75-150 kroner om dagen

Undersøgelse viser, at rumænske gadearbejderes hovedindtægt er at samle flasker, levevilkårene er dog kummerlige.

Rumænerne kommer generelt fra ekstrem fattigdom.

De fleste kommer fra landet, og eksempelvis blandt rumænerne i København kommer kun 38 procent fra et hjem med toilet, 42 procent fra et hjem med bad, og 28 procent havde indlagt varme.

Samtidig er der ekstrem høj arbejdsløshed i Rumænien, og gennemsnitslønnen ligger på 12 procent af gennemsnitslønnen i Danmark, viste en opgørelse fra OECD i 2007.

»De fleste kommer netop for at samle flasker«, forklarer Guri Tyldum, der er lektor og ph. d. på det norske forskningsinstitut Fofa og en af forfatterne bag undersøgelsen, som er betalt af den danske Rockwool Fonden.

Rapporten har interview med knap 1.300 rumænere i Oslo, Stockholm og København – nogle af dem fra den rumænske etniske minoritet romaer.

SONY DSC
SONY DSC

Og ser man udelukkende på dem, er det 80 procent, som lever af at samle flasker i København. 40 procent lever samtidig af at tigge.

En anden vigtig måde at tjene penge på er at samle skrot, det er 20 procent af hele gruppen af rumænerne, der ernærer sig ved det.

For en lille del af rumænerne lykkes det at skaffe sig et job – oftest dag-til-dag tjanser og sort arbejde.

En daglig indtjening på mellem 75 og 150 kroner, når udgifter til ophold er betalt.

Det er ifølge undersøgelsen, hvad den gennemsnitlige rumænske gadearbejder kan tjene, når de lever i en af de skandinaviske hovedstæder.

 

http://politiken.dk/indland/ECE3486767/hjemloese-rumaenske-flaskesamlere-har-et-overskud-paa-75-150-kroner-om-dagen/

 

Lasă un răspuns