Angajati un practicant roman la firmele daneze ! Merita, va garantam !

0
355

Una din companiile daneze care a folosit oferta de practicanti romani este si firma Trustpilot din Aarhus. Directorul firmei Peter Mühlmann a ales sa pastreze postul de practicant si a angajat o romanca. Noua angajata din Romania, de 21 de ani , a tradus documentele companiei in romaneste, a activat in PR’ul firmei si a inceput sa preia vanzarea produselor in Romania. Romanca a devenit astfel o adevarata descoperire pentru firma care a angajat-o…

Mange virksomheder bruger finanskrisen som undskyldning for at nedlægge praktikpladser, mener Erhvervsakademi Århus, som nu går imod strømmen.

Uddannelsesinsitutionen mener, virksomhederne kan udnytte den økonomisk fordelagtige og entusiastiske arbejdskraft, som praktikanter udgør. Og i modsætning til mange andre praktikanter, så er det gratis for virksomhederne at have en praktikant fra Erhversakademiet.

Webvirksomhed er glade for praktikantsatsning
En af de virksomheder, der har benyttet sig af praktikanttilbuddet, er den århusianske webvirksomhed Trustpilot. Direktør Peter Mühlmann valgte ved årets start at bevare virksomhedens praktikplads og ansatte en rumænsk kvinde som praktikant.

Den 21-årige rumæner har blandt andet oversat alt virksomhedens materiale og hjemmeside til rumænsk, har arbejdet med PR og begynder nu også at varetage virksomhedens salg i Rumænien. Hun har været et fund for virksomheden.

– Vi vil gerne udvide til flere lande, og da vi fik muligheden for at komme ind på et nyt marked med vores praktikants hjælp, så slog vi til i stedet for at sætte os med hovedet i hænderne og græde over finanskrisen, siger Peter Mühlmann.

God idé med en praktikant
Peter Mühlhausen opfordrer andre virksomheder til at tage en chance og hyre en praktikant.

– Eftersom det er gratis at have en praktikant, ville det ikke være den store katastrofe, hvis opgaven var slået fejl, men nu gik det heldigvis godt. Selvfølgelig kræver det, at det er den rigtige person med et stort engagement og gåpåmod, man ansætter, men det er min erfaring, at de fleste vokser med opgaven og derfor kan jeg kun anbefale, at man tager praktikanter ind i virksomheden og viser dem tillid og udfordrer dem, siger Peter Mühlmann… sursa : http://www.dr.dk/

Lasă un răspuns