Au învins ! 4 romani din Aalborg vor primi 300.000 kr despagubiri de la fermierul danez care i-a înselat la salarii

0
583

Fire rumænere har fået i alt 300.000 kroner efterbetalt fra deres tidligere arbejdsgiver, en landmand fra Hals. Det skriver Fagbaldet 3F.

De 300.000 kroner er resultatet af det forlig landmanden og 3F Aalborg har indgået og handler om at landmanden fra 2009 til 2014 ikke betalte de fire ansatte, hvad de var berettiget ifølge overenskomsten.

image.aspx

  • Det er rystende, at en arbejdsgiver organiseret hos GLS-A er afsløret i at snyde igen og nu for i alt over en halv million kroner. Jeg synes, sagen viser, at nogle organiserede arbejdsgivere hos GLS-A ikke vil betale løn efter den overenskomst med 3F, de ellers har skrevet under på, at de vil følge, siger Lars Mark Jensen, der er formand for Den Grønne Gruppe ved 3F Aalborg til Fagbladet 3F.

Han siger „igen,” for i 2012 måtte landmanden nemlig efterbetale 207.000 kroner til to andre rumænere, han havde ansat. De var blevet snydt for løn, feriepenge og pension, og da 3F rejste sagen, stillede landmanden et modkrav på 158.000 kroner mod de to rumænere. Det blev siden droppet, og efterfølgende oplyste manden til Fagbladet 3F, at „nu bliver alt efter reglerne.”

 

http://www.tv2nord.dk/artikel/331031:Erhverv–Landmand-snOed-rumaenere-for-lOen—for-anden-gang

 

cititi si aici :

Lønsnyd koster svineavler 300.000 – Fagbladet 3F

Fire rumænere har fået ekstra betaling for udført arbejde.

Betalingen er foretaget af deres tidligere arbejdsgiver, som snød dem for løn, feriepenge eller pension, da de arbejdede på hans gård i Nordjylland.

Landmand Jens Mølgaard fra Ulsted nord for Hals har efterbetalt i alt 300.000 kroner efter forlig i en sag, som 3F Aalborg havde rejst på vegne af fire medlemmer. Beløbet dækker først og fremmest manglende betaling til de fire rumænere i perioden 2009 til 2014. Men også en bod for landmandens brud på jordbrugsoverenskomsten, som hans virksomhed har forpligtiget sig til at følge som medlem af arbejdsgiverforeningen GLS-A.

Hos 3F Aalborg siger formanden for Den Grønne Gruppe, Lars Mark Jensen:

– Jeg er tilfreds med, at vores medlemmer har fået efterbetalt den løn, de har krav på ifølge overenskomsten. Men det er rystende, at en arbejdsgiver organiseret hos GLS-A er afsløret i at snyde igen og nu for i alt over en halv million kroner. Jeg synes, sagen viser, at nogle organiserede arbejdsgivere hos GLS-A ikke vil betale løn efter den overenskomst med 3F, de ellers

har skrevet under på, at de vil følge.

Snød også to andre medarbejdere

I december 2012 måtte landmand Jens Mølgaard efterbetale 207.000 kroner til to andre rumænere, som var blevet snydt for løn, feriepenge og pension. Dengang skete betalingen også efter forlig i en sag rejst af deres fagforening, 3F Aalborg.

Dagen efter 3F Aalborg rejste kravet mod Jens Mølgaard, rejste svineavleren og daværende menighedsrådsformand et krav mod de to rumænere på godt 158.000 kroner for blandt andet olie, husleje og udgifter til skorstensfejer.

Men i februar 2013 droppede landmanden kravet mod sine tidligere medarbejdere – og oplyste desuden til Fagbladet 3F, at ”nu bliver alt efter reglerne”.

Det rumænske ægtepar Cristina og Stefan Rusu fik i 2012 efterbetalt godt 207.000 kroner. Det skyldes, at østarbejderne blev snydt for løn, feriepenge og pension, da de passede grise på nordjysk gård.
Det rumænske ægtepar Cristina og Stefan Rusu fik i 2012 efterbetalt godt 207.000 kroner. Det skyldes, at østarbejderne blev snydt for løn, feriepenge og pension, da de passede grise på nordjysk gård.

Lasă un răspuns