Comapanie daneza de software se salveaza mutandu-si productia in Romania

0
343

Softistii romani primesc o treime din salariul pe care inginerii danezi il accepta

Omtrent sådan lød beskeden fra den børsnoterede danske softwarevirksomhed Netop Solutions’ administrerende direktør, Kurt Bager, da han sidste år via en video-transmission forklarede virksomhedens globale arbejdsstyrke, at al softwareudvikling skulle flytte til Rumænien.

I Danmark har Netop Solutions, der tidligere var kendt under navnet Danware, gennem det seneste år reduceret antallet af medarbejdere fra 80 til 28.

Og i den schweizistiske afdeling, hvor der tidligere var 30 ansatte, sidder der nu kun fire medarbejdere.

Netop Solutions har også en række mindre afdelinger i blandt andet Tyskland, USA og Storbritanien. På verdensplan har virksomheden taget afsked med i alt 90 ansatte gennem det seneste år.

Software-udviklere til 10.000
Til gengæld er der i dag cirka 60 ansatte i Netop Solutions’ datterselskab i den rumænske hovedstad Bukarest, hvor Kurt Bager fortæller, at en softwareudvikler tjener omkring 10-12.000 kroner. Det er mindre end en tredjedel af, hvad en dansk softwareudvikler tjener.

Netop Solutions har desuden gennemført en lønreduktion, der betyder, at de menige medarbejdere går fem procent ned i løn, de ledende medarbejdere får reduceret løn med 7,5 procent og direktionen går 10 procent ned i løn.

De drastiske tiltag har været nødvendige, fordi virksomheden de sidste to år har præsenteret gigantiske underskud.

 

http://www.computerworld.dk

Lasă un răspuns