Conditiile mizerabile în care a locuit românul angajat la ferma de vaci din Danemarca

0
563

Kommune: Her må ikke bo mennesker

Landmands medarbejderbolig er blevet vurderet til at være ‘absolut uegnet til beboelse’. Nu siger kommunen stop

Absolut uegnet til beboelse og ophold af mennesker. Sådan lyder Rebild Kommunes klare vurdering af den medarbejderbolig, som en landmand har lejet ud. Derfor har den nordjyske kommune nu udstedt et forbud mod genudlejning af lejligheden,

skriver Fagbladet 3F.

En lille varmeblæser skulle opvarme værelset, hvor en 27-årig rumæner har boet siden 7. februar 2014. (Foto: 3F)

Det oplyser bygningskonstruktør hos Rebild Kommune Leif Riis Jørgensen, der 2. oktober besigtigede boligen sammen med en kollega.

  • Det var et sørgeligt syn. Der var meget uhumsk og svinsk. Min kollegas og min hals var helt snøret sammen efter besøget, siger Leif Riis Jørgensen.

Medarbejderens værelse er tæt ved denne gang i boligen. (Foto: 3F)

Fagbladet 3F afslørede 1. oktober, at en landmandsfamilie har lejet en uhumsk lejlighed i en lade ud til en landbrugsmedarbejder. Den 27-årige rumæner blev trukket 1750 kroner om måneden af sin løn for husleje. 3F’eren fik formidlet jobbet – som fast udløste 13.000 kroner om måneden – af rådgivningsselskabet Agri Nord.

Bygningskonstruktør hos Rebild Kommune Leif Riis Jørgensen oplyser, at der var fugt og skimmel i stort set alle rum.

  • Der kunne ikke bo mennesker dér. Ejerne af boligen og Agri Nords repræsentant på stedet var enige i vores vurdering, siger Leif Riis Jørgensen.

Hos Agri Nord siger formand Carl Christian Pedersen:

  • Vi tager afstand fra, at der er nogen, der bor i boliger, som ikke er egnet til boliger. Men det er ikke vores opgave at godkende boliger. Det har vi hverken kompetence eller bemyndigelse til. Det er noget, arbejdsgiver og arbejdstager aftaler med hinanden.

Ejeren af boligen har ingen kommentarer til sagen.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article5156650.ece

Lasă un răspuns