Conversatie cu sora unuia dintre presupusii hoti de parfumuri, arestati Joi la Vejle. Despre disparitia unui cetatean român în Danemarca si reactia Ambasadei Române la Copenhaga. Va urma…

0
565

– Tre rumænske statsborgere på 30, 29 og 35 år blev ved retten i Kolding fredag eftermiddag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for flere forhold af tyveri til en samlet værdi af godt 22.000 kroner.

De tre blev anholdt af politiet i Vejle på den blinde del af vejen Buldalen ved Bredstenvej torsdag eftermiddag, mens de var i færd med at pakke en række effekter ned i sorte affaldssække.

Senere fandt en politihund yderligere en sort sæk med noget, der kunne ligne tyvekoster, i et buskads omkring 50 meter fra, hvor rumænerne havde stået ved deres bil.

I alt var der tale om mere end 200 styk parfume, en masse plejemidler, en damejakke og en del elektriske tandbørster og andre hygiejneartikler.

Mange af effekterne var i original emballage og kunne stedfæstes til butikker i Nordjylland.

Dokumentation
Anklageren fremlagde en meget omfattende dokumentation i retten, som blandt andet via videoovervågning knyttede de tre sigtede til et tyveri på en Shell tank i Hobro, hvor de også havde overnattet på et DanHostel.

Bilens gps viste en række adresser på nordjyske butikker, hvorfra en del af de beslaglagte effekter stammer.

De tre sigtede blev afhørt hver for sig via tolk i retten, og deres forklaring var ikke helt samstemmende.

Bopæl i Frankrig
Men det fælles var, at de fortalte, de var på vej tilbage til deres bopæl i Frankrig fra et besøg hos en bekendt i Bergen i Norge.

Det harmonerede dog ikke med, at politiet blandt andet havde fundet en benzinkvittering fra en tysk motorvejstank, dateret den 8. oktober.

De tre mænd har alle familie i Frankrig, hvor de har boet mellem et og syv år.

De har også job i Paris, hævdede de i retten.

De to af mændene sagde, de havde arbejde hos en automekaniker, den tredje er elektriker.

De tre sigtede benægtede at have stjålet noget som helst. De forklarede, at de havde købt de fleste af effekterne i bilen ”på et marked nær Vejle”. Men de kunne ikke forklare, hvor det lå, eller hvordan de kendte til dets eksistens.

Dommeren valgte at følge anklagerens begæring om varetægtsfængsling i fire uger, samt beslaglæggelse af bilen og kosterne.

I den kommende tid skal politiet forsøge at forbinde flere af kosterne til konkrete tyverier i det nordjyske, blandt andet i Hjørring, Brønderslev og Hobro.

Forsvareren krævede sine klienter løsladt. Sigtelsen var for upræcis og bred, sagde han blandt andet.

De tre sigtede valgte alle at kære kendelsen til landsretten.

Kæremålet kan næppe blive behandlet før tidligst mandag i næste uge.

sursa :   http://vafo.dk/article/20141010/ARTIKLER/141019935

 

linkuri :

 

Secția consulară

Domnul Alexandru Atanasiu
Consul
Telefon: (+45) 39 46 47 19

E-mail: Rugăm să ne comunicați care este orașul/provincia/statul dumneavoastră de rezidență pentru a vă oferi informațiile consulare în funcție de zona geografică.

Pentru informații generale: contact@informatiiconsulare.ro

Pentru informații specifice: consul@embassyofromania.dk

 

Lasă un răspuns