De aia Slugarel Toader a eliberat puscariasii în Romania. Ca sa faca loc pentru cei trimisi din Danemarca

0
378

Curtea Suprema din Copenahga a început sa trimita infractorii români sa execute condamnarile în Romania. Si bineînteles pentru fiecare borfas, danezii platesc o suma de bani. De aia au fost atîtea întîlniri între DK si RO la nivel de Justitie.

Højesteret sendte rumæner hjem til afsoning: Nu skal 23 andre samme vej.

Efter dom i Højesteret har justitsministeren nu muligheden for at effektuere målet om, at kriminelle rumænere skal hjem til afsoning.

Et løfte fra Rumænien om bedre pladsforhold til en overført fange fra et dansk fængsel har overbevist Højesteret om, at det er i orden at sende rumænere til afsoning i deres hjemland. Kendelsen får nu justitsministeriet til at sætte gang i de sager, som indtil nu har ligget og ventet på netop sådan en kendelse fra Højesteret.

Helt konkret drejer det sig om 23 rumænere. De har begået kriminalitet i Danmark, de er dømt i Danmark, og de afsoner lige nu i danske fængsler. Tallet 23 er et øjebliksbillede, fordi der for den enkelte fange skal være minimum fire og en halv måned til forventet prøveløsladelse, før der kan blive tale om en overførsel til Rumænien.

I en kendelse fra maj 2017 afslog Højesteret, at man kunne sende tre kvinder og en mand til afsoning i Rumænien, fordi forholdene, de der skulle fængsles under, var så ringe, at det ville krænke deres menneskerettigheder.

Rumænien kom dog med nye garantier, sådan at den netop overførte rumæner vil have 4,33 kvm til rådighed i en celle, som han skal dele med en anden fange.

Rumænere dømt i Danmark skal afsone i deres hjemland. Det er flere politiske partiers ambition, som nu kan være kommet et skridt nærmere. Billedet er fra Jilava-fængslet i Rumænien. Foto: Vadim Ghirda/AP

mai mult la / more :   https://jyllands-posten.dk/premium/indland/ECE10580284/hoejesteret-sendte-rumaener-hjem-til-afsoning-nu-skal-23-andre-samme-vej

Lasă un răspuns