Dereptate pentru o romanca angajata la o ferma de porci. Sindicatul danez au recuperat salariul femeii, 108.000 dkr, de la patron

0
298

Vestre Landsret har dømt en svineavler for at overtræde Ligebehandlingsloven over for rumænsk ansat.

En vestjysk svineavler er blevet dømt for at udnytte de begrænsede sprogkundskaber hos en kvindelig rumænsk medarbejder.

Da hun i maj 2008 fortalte, hun var gravid, fik han hende til at skrive under på en attest.

Hun troede, at der var om en ansøgning om barselsorlov, men det var i realiteten en opsigelse.

Nu har Vestre Landsret dømt svineavleren til at betale erstatning med 128.000 kroner, og hertil kommer sagens omkostninger på godt 52.000 kroner.

Den unge kvinde kom til Danmark som landbrugspraktikant, og efter et par måneders ophold på en dansk landbrugsskole blev hun ansat på en stor svinefarm ved Skjern.

I maj 2008 konstaterede kvinden, at hun var gravid, og fortalte det til sin arbejdsgiver.

Efterfølgende bad han hende om at underskrive nogle papirer, forfattet på engelsk, og selv om hun kunne læse og tale engelsk, kunne hun ikke gennemskue betydningen af papirerne.

Det viste sig at være en opsigelse.

Da arbejdsgiveren således mente, at hun frivilligt havde opsagt sin stilling, mente han sig ikke bundet af opsigelsesvarsler m.v.

Hun gik herefter til sin fagforening, der rejste krav om erstatning for uberettiget afskedigelse efter ligebehandlingsloven, for fejl i ansættelsesbeviset og for overarbejde.

Både byret og landsret er enig med 3F om, at opsigelsen er et falsum, og at arbejdsgiveren ikke har ført bevis for, at graviditeten ikke har haft indflydelse på opsigelsen.

Derfor skal han betale 108.000 kr. i erstatning efter ligebehandlingsloven og 20.000 kr. for mangelfuldt ansættelsesbevis.

….Rumænsk kvinde lokket til opsigelse

Lasă un răspuns