Det bliver en underlig oplevelse at møde den rumænske storklub Steaua Bukarest med tomme tribuner, mener AaB-lejren

0
394

For tre år siden åbnede det nye nationalstadion i Rumæniens hovedstad Bukarest, men de omkring 55.000 siddepladser forbliver tomme, når AaB i morgen aften møder storklubben Steaua Bukarest. Klubben har fået tilskuerkarantæne af UEFA, fordi tilskuerne ikke har opført sig ordentligt, blandt andet med racistiske ytringer.

– Som spiller vil man gerne have god stemning, og det er fedt at spille i en stor kulisse. Men vi må også sige, at det øger vores muligheder for at kunne kommunikere, og at dommeren ikke bliver presset til noget på grund af tilskuerne. Det bliver en vigtig kamp under forhold som en træningskamp, siger AaB’s sportsdirektør Allan Gaarde til DR Sporten.

Det er det danske mesterholds første kamp i Europa League-turneringen, som Steaua Bukarest har store erfaringer med. Faktisk har storklubben deltaget i europæiske gruppespil i de seneste 10 år i træk. I 2012 var klubben sågar i gruppe med FC København i Europa League. Ved den lejlighed vandt rumænerne på hjemmebane med 1-0, og det blev 1-1 i Parken.

– Vi kan godt mærke, at det er en kæmpe klub, som vi skal møde. Lige efter lodtrækningen blev vi kontaktet af utrolig meget rumænsk presse, vi har været direkte igennem på rumænsk tv, og da vi ankom i lufthavnen i dag var der en del kamerahold, fortæller Allan Gaarde.

Ingen specielle hensyn

AaB er rejst til den rumænske hovedstad i dag. De skal senere på dagen træne på stadion, og det bliver mere end en smagsprøve på forestillingen i morgen, da træningen heller ikke er åben for tilskuere.

Har du sagt til Kent Nielsen og spillerne, at de skal tale pænt til hinanden, når alle kan høre med?

– Når man først er i zonen, så er der ikke noget at gøre ved det. Men det bliver da en underlig oplevelse, vedgår Allan Gaarde.

Kampen uden tilskuere bliver spillet klokken 21.05, og kan følges i LIGA på P3, eller ses på tv hos 6’eren.

Læs også AaB skal spille på tomt stadion i Bukarest

Lasă un răspuns