Expulzarea unui roman pentru ca avea un cutit mare asupra sa, a fost declarata incorecta de catre un tribunal danez

0
247

Tribunalul din Danemarca considera expularea romanului ca fiind ilegala si impotriva directivelor EU. Numai pentru ca avea asupra sa un cutit de dimeniuni mai mari, cutit pe care acesta il folsea doar pentru prepararea mancarii, romanul nu ar fi trebuit sa fie dat afara din Danemarca.

Administrativ udvisning af rumæner er i strid med EU-direktiv, siger byretsdommer i København.

En rumænsk mand fik en for hård medfart, da Integrationsministeriet udviste ham på grund af en ulovlig kniv. Og nu har en dommer i Københavns Byret underkendt ministeriets afgørelse, oplyser Landsforeningen af Forsvarsadvokater.

I juli blev manden taget af politiet med en ulovlig kniv, der kan fastlåses i udfoldet position.

Betjentene noterede, at kniven ikke har været anvendt til „kriminelle formål.” Manden brugte den, når han lavede mad.

Den normale straf for ulovlige knive er fængsel i syv dage, men når der er formildende omstændigheder, kan straffen være en bøde.

I dette tilfælde mente Københavns Politi, at han kunne nøjes med en bøde – og den blev i dette tilfælde på 200 kroner, for flere penge havde han ikke på sig.

I Integrationsministeriet fulgte embedsmænd op på forseelsen ved administrativt at udvise manden i to år.

Men denne afgørelse duer altså ikke, har Københavns Byret fastslået.

Et direktiv fra EU forhindrer nemlig staterne i uden videre at smide EU-borgere på porten. Det må kun ske, hvis udlændingen udgør en umiddelbar og „tilstrækkeligt alvorlig trussel, der berører en grundlæggende samfundsinteresse.”

Og i byretten noterer dommeren, at en kniv til madlavning ikke er en alvorlig trussel. Derfor ophæves ministeriets udvisning, fordi den altså er i strid med EU-reglerne.

articol complet la

….Byret underkender minister i knivsag

Lasă un răspuns