Falsii homelsi romani ii preseaza pe cei danezi

1
394
Falske rumænske sælgere af hjemløseavisen Hus Forbi er dukket op i Odense. Det hele er organiseret, og bagmænd scorer gevinsten

Odense: Seks-otte nuværende og tidligere hjemløse i Odense tjener hver måned en ekstra skilling ved at sælge hjemløseavisen Hus Forbi.Men deres forretning er truet. De seneste måneder har de faste sælgere nemlig fået konkurrence fra en gruppe falsknere primært fra Rumænien, som er begyndt at dukke i byen. Sælgerne er udstyret med falsk id-sælgerkort, og pengene ryger direkte i lommen på en bagmand.

– De ankommer i en minibus. Så bliver de sat af et sted, for eksempel ude ved Bilka, og så står de der og sælger. Når de bliver smidt væk, bliver de hentet igen, siger Niels ”Syvfinger” Larsen, en af Odenses faste Hus Forbi-sælgere. Han har med egne øjne set, hvordan det foregår, og han har også talt med flere af rumænerne, som fortæller, at de overnatter i København.Foreningen bag Hus Forbi er bekendt med problemet, som er nyt i Odense, men kendt fra andre steder i landet. Især i hovedstaden. Ifølge formand for Hus Forbi, socialjurist Ole Skou, er det hele organiseret af bagmænd.

– De med busser en gang om ugen, siger han.

For at imødegå snyderiet har Hus Forbi iværksat en række initiativer. Blandt andet vil alle sælgerkort blive udskiftet per 1. januar, oplyser Ole Skou, der håber, at det vil løse problemet.

– Det er klart, at hvis pengene fra salget af Hus Forbi ender i lommen på den rumænske mafia, så går det ud over vores ry, siger han.

…. Hjemløse avissælgere presses af rumænere

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns