Firuta Dam consiliaza românii veniti la munca în Danemarca pentru contracte legale si corecte cu patronii danezi

0
590

Tillidsmand. Firuta Dam forsøger at rådgive sine landsmænd fra Rumænien til ordnede forhold.

Udlændinge i nye danske jobs har været i Danmark i flere år

Indvandrere, der tager job i Danmark, har typisk været her i mere end tre år. AE-rådet kalder det en »integrationssucces«. DA er bestemt ikke enige.

forside-reng_945074y

Firuta Dam kom til Danmark for 15 år siden fra Rumænien for at blive au pair. Senere blev det til et rengøringsjob på Rigshospitalet, hvor hun nu er tillidsrepræsentant i et af firmaerne, der har opgaven der. Hun er ikke i tvivl om, hvorfor rumænere og andre udlændinge har taget så godt for sig af retterne på det danske arbejdsmarked.

»Selv om mange udlændinge er ansat på danske overenskomstvilkår, er de parate til at finde sig i mere, hurtigere tempo, dårligere arbejdstider. Derfor ansætter mange arbejdsgivere udlændinge ved at spørge deres udenlandske ansatte, om de ikke kan skaffe nogle flere – i stedet for at slå jobbene op, så danskerne kan søge«, siger Firuta Dam.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) fastslog i starten af valgkampen, at tre ud af fire af de ekstra jobs, der er opstået i perioden 2011-14 under regeringen Thorning-Schmidt, er gået til udlændinge.

Tillidsmand. Firuta Dam forsøger at rådgive sine landsmænd fra Rumænien til ordnede forhold

Lasă un răspuns